Scena iz predstave ”Kus petlić” / -FOTO: GRAD TEATAR
19/07/2022 u 13:05 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Kus petlić" večeras igra u Budvi

Milan Nešković kaže da „iako ova porodica nije u krvnom srodstvu, okolnosti i veliki svјetski događaji koji su oblikovali 20. viјek, a koji na njih direktno utiču, čine ih najfunkcionalnijom porodicom od svih disfunkcionalnih i obrnuto”

Nagrađivana predstava Narodnog pozorišta iz Subotice „Kus petlić” igra večeras od 21 čas na sceni između crkava u Budvi, u okviru dramskog programa festivala „Grad teatar”.

Predstava je nastala prema drami Aleksandra Popovića, u dramatizaciji Maje Todorović, a u režiji Milana Neškovića. Reditelj potpisuje i izbor muzike, scenograf je Marija Kalabić, scenski pokret osmislio je Igor Greksa, a Biljana Grgur uradila je kostime. U predstavi igraju: Minja Peković, Sanja Moravčić, Igor Greksa, Dimitrije Dinić, Srđan Sekulić, Miloš Lazić.

Nešković je nedavno u intervjuu povodom igranja ove predstave na „Grad teatru” rekao da „iako ova porodica nije u krvnom srodstvu, okolnosti i veliki svјetski događaji koji su oblikovali 20. viјek, a koji na njih direktno utiču, čine ih najfunkcionalnijom porodicom od svih disfunkcionalnih i obrnuto”. A, gdje su danas ljudi beogradske periferije, o kojima je prije više od pola vijeka pisao Popović, Nešković kaže:

– Na istim mјestima kao i priјe 70 godina. U istim beogradskim dvorištima, skriveni u centru grada, danas žive njihovi potomci, i društvu je jedino stalo do njih u dva slučaja. Vlast ih se sјeti kad treba izaći na glasanje, a narod kad ih treba istјerati iz "udžerica" u kojima žive jer "su ruglo centra grada", a sve radi nekog novog investitora koji će podići jednu od "čuvenih" četvorospratnica od osam spratova, plus potkrovlje - kaže Nešković.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:42