ALEKSANDAR RADEVIĆ / -NVO REANIMACIJA
27/09/2023 u 11:30 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Likovna umjetnost, tribina i književnost

Podgorički Festival omladinske kulture "Nemanjin grad" završava danas. Program festivala i danas počinje u 18 časova, ali će programi umjesto na Tvrđavi Ribnica biti održani u Narodnoj biblioteci „Radosav Ljumović” u sali „Božidar Vuković Podgoričanin”.

Biće otvorena izložba Aleksandra Radevića „Grafika јe preživјela”, a s njim će razgovarati njegov kolega Jovan Tomović.

Radević je završio speciјalističke studiјe na Fakultetu likovnih umјetnosti na Cetinju, na odsјeku za grafiku, u klasi Anke Burić. Izlagao јe na velikom broјu grupnih i samostalnih izložbi u Crnoј Gori i inostranstvu. Radi kao profesor likovne kulture. Trenutno završava Master studiјe na Fakultetu likovnih umјetnosti na Cetinju.

Potom će biti održana tribina na temu „Nezavisna scena i mladi: Iskustva i uspješni modeli udruživanja”, o kojoj će razgovarati Marija Marković i Aleksandar Ostojić.

image

PLAKAT ZA FESTIVAL

-NVO REANIMACIJA

Završni program, završnog dana trećeg festivala „Nemanjin grad” posvećen je književnosti. „Literally me: preglasna samoća savremenog svijeta”. Tokom ovog segmenta predstaviće se Balša Vukčević i Stefan Sinanović.

Festival „Nemanjin grad” je manifestacija namijenjena mladim ljudima i studentima iz Crne Gore i regiona koji stvaraju u oblasti književnosti, filma, likovne umjetnosti, scenske umjetnosti, arhitekture i muzike. Ove godine naglasak je bio na likovnoj umjetnosti i književnosti.

Organizatori su NVO "Reanimacija" i NVO "Udruženje mladih aktivista Crne Gore", a jedan od ciljeva festivala je revalorizacija i promocija kulturno-istorijskog jezgra Podgorice kroz uvezivanje ovog nasljeđa sa savremenom omladinskom kulturom, po uzoru na veliki broj evropskih gradova koji praktikuju ovaj model.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:29