Насловница албума на коме су и Никчевићеве композиције које изводи са Булатовићем / -ФОТО: NAXOS JAPAN, ДАРКО НИКЧЕВИЋ
24/09/2021 u 18:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Љубав" и "Снови" у Јапану

Велика нам jе част, као композиторима, бити раме уз раме са великанима, као што су Дебиси, J. С. Бах, Понс, Гисмонти, Албениз, Шуберт, Паганини...

"Comfortable Guitar" назив је компилацијског албума коjи jе изашао у августу у издању "Naxos" Jапана. На албуму, чији назив би у слободном преводу могао гласити "Гитарски ужитак", поред дјела чувених композитора и извођача, нашле су се и двије композиције гитаристе и композитора Дарка Никчевића. Како он каже, ријеч је о композицијама "Love" и "Dreams", које су објављене на албуму "Пенинсула". Иначе, овај албум један је у низу албума који је снимио са колегом гитаристом Срђаном Булатовићем, са којим свира у дуу, који је уједно и најдуговјечнији камерни састав у Црној Гори. Никчевић додаје да композицију "Love" изводи соло, а "Dreams" у дуету са Булатовићем.
Албум "Comfortable Guitar" садржи 40 композициjа и налази се на свим интернет музичким платформама. Поред чињенице да су заступљене композиције великих аутора класичне музике, објављене су и снимке значајних савремених иструменталиста који изводе та дјела.

– Велика нам jе част, као композиторима, бити раме уз раме са великанима, као што су Дебиси, J. С. Бах, Понс, Гисмонти, Албениз, Шуберт, Паганини... Задовољни смо што смо као извођачи уврштени, али нам jе много значаjниjе и чини нас много више поносним што смо као композитори дио овакве компилациjе, jер су уредници "Naxos" Jапан одлучили да, поред великих свjетских композитора, репрезентуjу наш дуо. На албуму jе наведено и да су композициjе снимљене у "Studio 6, Radio of Montenegro", што jе увиjек и jедан од наших циљева, директна или индиректна промоциjа наше земље – наводи Никчевић за "Дан".

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 15:13