Marko Baćović kao Spasoje u ”Pokojniku” / - FOTO: DUšKO MILJANIć
13/06/2023 u 15:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Marko Baćović proglašen najboljim glumcem na XXV Teatar festu "Petar Kočić" u Banja Luci

Nagrada za ulogu Spasoјa Blagoјevića u Nušićevom "Pokoјniku"

Nagrada za najboljeg glumca na XXV Teatar festu "Petar Kočić" dodijeljena je Marku Baćoviću za ulogu Spasoja Blagojevića u predstavi "Pokojnik" Crnogorskog narodnog pozorišta i Centra za kulturu Tivat, u režiјi Egona Savina.

O nagradama je odlučivao žiri u sastavu teatrološkinja i pozorišna kritičarka Ana Tasić i glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske Duško Ljuština i Nataša Ivančević.

– Baćović je slojevito i raskošno prikazao Spasojev urođen bitangluk, sklonost ka krađi, korupciji i licemјerju i potpuno odsustvo etičnosti i ljudskosti. Njegova igra teče uz upadljivu lakoću i nenametljivu spretnost, u građenju jednog prepoznatljivo savremenog moćnika, lešinara koji sa dijaboličnim šarmom uzima šta mu ne pripada – navodi se u obrazloženju žirija.

Koprodukcija CNP-a i Centra za kulturu Tivat u režiji i adaptaciji Egona Savina naišla je na odlične reakcije publike u Banja Luci, a o nagradama je  odlučivao žiri u sastavu: srpski teatrolog i pozorišni kritičar Ana Tasić, te glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske Duško Ljuština i Nataša Ivančević.

U predstavi “Pokojnik” igraju Marko Baćović, Bojan Dimitrijević, Nada Vukčević, Goran Vujović, Aleksandar Radulović, Stefan Vuković, Slavko Kalezić, Slobodan Marunović, Stevan Vuković, Dejan Ivanić, Stevan Radusinović, Radmila Božović, Jadranka Mamić, Dragan Račić i Slobodan Vujadinović.

Autorski tim predstave čine Vesna Popović, scenografkinja, Jelena Stokuća, kostimografkinja, Gordana Bulatović, asistentkinja kostimografkinje, Dubravka Drakić (scenski govor), organizatorka Gordana Smodlaka, izvršna producentkinja Nela Otašević, i asistentkinja reditelja Radmila Božović.

 

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:42