Maestro Homen i Vladana Perović / - MCCG
23/10/2023 u 16:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

MCCG: "Vječni Čajkoviski", Vladana Perović i Robert Homen

Na programu koncerta najavljenog u petak je Koncert za klavir i orkestar b-molu i Simfonija e-molu

Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra "Tchaikovsky eternus" na kojem će se predstaviti kao solista talentovana pijanistkinja Vladana Perović, a pod dirigentskom upravom maestra Roberta Homena, održaće se u petak, 27. oktobra u Velikoj sali Muzičkog centra Crne Gore, sa početkom u 20 sati.

Na programu je Koncert za klavir i orkestar br.1 u b-molu, op. 23 i Simfonija br.5 u e- molu, op.64.

Vladana Perović (Podgorica, 1995) sa sedamnaest godina je upisala Konzervatorijum "Santa Cecilia" u Rimu i završila osnovne i magistarske studije sa najvišim ocjenama i pohvalama u klasi profesora Rikarda Marinia. Trenutno je na specijalističkim studijama za izvođaštvo na Univerzitetu za muziku u Breši u klasi profesora Andreasa Froliša.

Sarađivala je sa eminentnim profesorom i pijanistom Aleksandrom Serdarom i profesorom Danielom Riverom i Konstantinom Boginoom.

Osvojila je veliki broj prvih i specijalnih nagrada na domaćim i internacionalnim takmičenjima.

Kao solista i kamerni muzičar imala je veliki broj koncerata u Crnoj Gori, Makedoniji, Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Španiji, Portugalu, Njemačkoj, Rusiji i nastupala na brojnim festivalima u zemlji (A Tempo, Kotor Art, Dani muzike, Espressivo, Grad Teatar Budva) i inostranstvu.

Nastupala je kao solista sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom mladih iz Beograda, Simfonijskim orkestrom grada Kjođa (Italija), Simfonijskim orkestrom mladih iz Rima i Simfonijskim orkestrom Muzičke akademije sa Cetinja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. maj 2024 23:54