17. MIGC посвећен дјеци / -MIGC 2023
22/05/2023 u 11:12 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Međunarodno takmičenje gitarista od 1. do 3. juna u Tivtu

Organizatori pozovaju djecu da se okupljaju oko umjetnosti i pridružuju se naporu da se zaustavi vršnjačko nasilje i nasilje uopšte

Međunarodno takmičenje gitarista (Montenegro International Guitar Competition) održaće se od 1. do 3. juna u Centru za kulturu Tivat. Takmičenje, 17. po redu, odvijače se u dvije kategorije - solo gitara i kamerni ansambli s gitarom, a koje su podijeljenje na po sedam potkategorija u skladu sa uzrastom.

Festival pored takmičarskih uključuje i koncertne aktivnosti, pa će 3. juna od 20 časova, na sceni Centra za kulturu Tivat, publika imati priliku da čuјe poznatog klasičnog gitaristu i kompozitora iz Hrvatske Nena Munitića. Magistrirao јe na Visokoj školi za glazbenu umjetnost "Ino Mirković". Nakon osvajanja Prve apsolutne nagrade na 8. Međunarodnom gitarskom takmičenju "Citta di Casarza Ligure" 2002. godine u Italiji, nastupa kao solista, te kao član raznih kamernih ansambala širom Evrope.

Kroz programski segment "Festival plus"u službi promovisanja gitare kao instrumenta nastupiće bosanskohercegovački pjevač, instrumentalista i kantautor Al Dino. Njegov koncert zakazan je za 2. jun u 20 sati, takođe u Centru za kulturu Tivat.

Ulaz na oba koncerta je slobodan.

– Ovogodišnje izdanje festivala vidimo kao priliku da pozovemo djecu da nastave da se okupljaju oko umjetnosti i visokih estetskih standarda, te da se pridružimo naporu i potrebi da se zaustavi vršnjačko nasilje i nasilje uopšte. Muzika je jedan od najljepših čovjekovih pokretača, a njeno stvaranje i izvođenje jedno od najljepših poriva. Stoga je ovogodišnje izdanje Međunarodnog takmičenja gitarista u Tivtu, koje je do sada okupilo nekoliko stotina takmičara iz preko 120 zemalja cijelog svijeta, posvećeno svoj djeci i muzici – sopštavaјu organizator festivala "Anagastum Guitar Society", koјi realuzuјe festival uz podršku Centra za kulturu Tivat.

Na sajtu guitarmontenegro.com zainteresovani mogu pronaći pravilnik sa propozicijama takmičenja, kao i prijavni formular. Prijave se šalju do 22. maja u ponoć.

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:19