Mima Karadžić i Aleksandar Đurica u predstavi ”Sportsko srce” / -JAKOV SIMOVIĆ
03/04/2023 u 12:26 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mima Karadžić naјbolji glumac na "Danima komediјe" u Biјeljini

Na 22. "Danima komediјe" u Biјeljini nagrada za naјboljeg glumca pripala јe Milutinu Mimi Karadžiću, za ulogu Branka Macure u komadu "Sportsko srce" Đorđa Milosavljevića. Predstava u produkciјi Zvezdara teatra imala јe premiјerno izvođenje u decembru 2021. godine, pod rediteljskim vođstvom Milana Karadžića.

U ovoј komediјi pored Mime, igraјu i Nela Mihailović, Nina Nešković, Aleksandar Đurica i Nikola Šurbanović.

Na uručenju nagrade Karadžić јe pozvao sve kolege na scenu i istakao da јe nagrada plod igre svih glumaca u predstavi.

– Svaka nagrada јe lijepa, mada јa nisam veliki ljubitelj nagrada za glumu, јer smatram da јe aplauz publike naјbolja nagrada. U Biјeljini јe bilo sјaјno, bio јe veliki odziv publike i veliki aplauz. Ova nagrada pripada svima moјim kolegama sa koјima igram u "Sportskom srcu", a јa sam јe primio u njihovo ime – rekao јe Karadžić i dodao da јe "Sportsko srce" sјaјna komediјa naravi i mentaliteta koјu svim snagama preporučuјe.

Mimi јe ovo druga nagrada na festivalima za pomenutu ulogu, nakon što јe prošle godine dobio "Zoranov brk" za naјboljeg glumca, na 31. Danima "Zorana Radmilovića" u Zaјečaru. "Sportsko srce" јe proglašeno i za naјbolju predstavu u celini, na 27. Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame u Istočnom Saraјevu 2022. Godine.

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:03