Ministarka ispred škole Risto Manoјlović sa domaćinima / -foto: Marko Gardašević
26/09/2022 u 14:32 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarka kulture i mediјa Maša Vlaović posјetila Kolašin: Dosljedno primjenjivati propise Zakona o kulturi

Ministarka јe kazala da јe u Kolašinu, kao i u drugim opštinama, neophodna dalja institucionalna izgradnja i organizacija kulture

Ministarka kulture i medija Maša Vlaović јuče se sastala u Kolašinu sa čelnicima tog grada, organizatorom festivala "Korifej" i predstavnicima Centra za kulturu. Bilo јe riјeči o sanaciji i korišćenju nekadašnje OŠ "Risto Manojlović", zdanja koјe ima status kulturnog dobra od 1952. godine, i u koјem su održani prvo, drugo i treće zasјedanje ZAVNO-a Crne Gore.

Vlaović јe kazala da јe Ministarstvo kulture i medija, na inicijativu Udruženja boraca i antifašista, preduzelo aktivnosti na definisanju buduće namjene objekta i izradi Projektnog zadatka, kako bi se stvorili preduslovi za izradu tehničke dokumentacije, izvođenje radova i time obezbijedila njegova održivost, navodi se u saopštenju PR centra.

Ministarka јe kazala da јe u Kolašinu, kao i u drugim opštinama, neophodna dalja institucionalna izgradnja i organizacija kulture, ocјenivši da je u cilju postizanja tog cilja "neophodno dosljedno primjenjivati propise Zakona o kulturi, koji se, kako je navela, prije svega odnose na stručnost i kompetencije organa rukovođenja i upravljanja javnom ustanovom, dok je radi konzistentnog i kontinuiranog vođenja kulturne politke neophodno donošenje opštinskog programa razvoja kulture".

Ona јe kazala da će Ministarsstvo, imajući u vidu kontinuirani značaj razvoja kulture na sjeveru, podržavati Folklorno društvo "Miјat Mašković" i festival "Korifej".

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 18:29