/ - FOTO: čASOPIS KOMUNA
29/04/2024 u 18:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarka kulture Sjeverne Makedonije primila predstavnike časopisa Komun@

U organizaciji i podršci ambasadora Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Zećira Ramčilovića, ministarka kulture Sjeverne Makedonije Bisera Kostadinovska Stojčevska danas je u Skoplju primila delegaciju časopisa Komun@.

Delegaciju su činili predsjednik programskog odbora Željko Rutović, Amer Ramusović, direktor i gl. urednik, i Šefko Šeki Ličina, član izdavačkog savjeta časopisa.

Kostadinovska Stojčevska je apostrofirala značaj zaštite i očuvanje identiteta u današnjim sveukupnim globalnim procesima, pohvalivši karakter programskog sadržaja Komune.

Sagovornici su istakli značaj afirmacije multikulturalnosti kao civilizacijskog pitanja unapređenja i poštovanja ljudskih prava.

Predstavnici Komune su naglasili značaj regionalne institucionalne saradnje, kao i civilnih inicijativa i najširih partnerskih projekata u cilju unapređenja položaja manjinskih kultura kao i tematskih programa Iz oblasti istorijskog prijateljstva i kulturnih veza  crnogorskog i makedonskog naroda.

Ramusović je upoznao ministarku sa izdavačkom djelatnošću ovog časopisa, a uručena joj je knjiga posvećena znamenitom makedonskom novinaru i publicisti Janku Nikolovskom „PO-etika života“ autora Željka Rutovića i Mirka Jakovljevića. Takođe, uručena su joj i druga izdanja sa tematskim sadržajem istorije i kulture Crne Gore.

Sagovornici su saglasni u ocjeni i potrebi štampe tematskog broja Komune posvećene kulturnim, istorijskim i sveukupnim vezama Sjeverne Makedonije i Crne Gore.

Kostadinovska Stojčevska izrazila je zadovoljstvo što je kulturna javnost grada Skoplja bila u prilici bliže upoznati sadržaj vrijednosti Komune koja je predstavljena u prostoru Crnogorske zajednice.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 22:30