”Mislim da treba da razgovaramo” / -FOTO: DUŠKO MILJANIĆ
17/05/2023 u 10:52 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Mislim da treba da razgovaramo”

Predstava Večernje scene podgoričkog Gradskog pozorišta "Mislim da treba da razgovaramo" premiјerno igra večeras (17.05) od 20 časova u velikoј sali KIC "Budo Tomović". Komad јe nastao po motivima djela Ingmara Bergmana, tekst јe napisala Dragana Tripković, a režirao Danilo Marunović. Reprizno, predstava igra sјutra (18. maјa), na istom mјestu, od 20 časova.

image

Plakat za predstavu "Mislim da treba da razgovaramo"

-FOTO: DUŠKO MILJANIĆ

U predstavi igraju: Milivoje Obradović, Vanja Jovićević, Miloš Pejović, Ivana Mrvaljević, Ivona - Čović Jaćimović i Pavle Popović Scenografiju potpisuje Smiljka Šeparović-Radonjić, kostimografiju je uradila Adrijana Pajić, a izbor muzike Danilo Marunović.

image

"Mislim da treba da razgovaramo"

-FOTO: DUŠKO MILJANIĆ

– Ovom predstavom Gradsko pozorište zaokružuje ciklus savremene domaće drame. U jednom slučaju naslonili smo se na svevremenskog Nušića, ali napravili aktuelnu gorko komičku vivisekciju društvene stvarnosti, u drugom slučaju Stefan Bošković i Lidija Dedović donijeli su nam autohtonu i originalnu crnu komediju, a sada evo komada na temu preispitivanja emotivnih i bračnih relacija uzdrmanih i pomjerenih etičkih parametera. Ovaj komad inspirisan je evropskim klasikom Bergmanom, ali su ga spisateljica Dragana Tripković i reditelj Danilo Marunović načinili vrlo naški prepoznatljivim. Glavni argument je glumački ansambl koji igra na način novog spontanog pozorišta brišući granice između teatra i života. Ono što je vrijedno napomenuti je da su svi ovi komadi povjereni domaćim kreativnim potencijalima što skoro da predstavlja presedan na ovdašnjoj pozorišnoj sceni – kazao je direktor Gradskog pozorišta Podgorica Stevan Koprivica, stoјi u saopštenju podgoričkog Gradskog pozrišta.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 12:47