Ministarstvo kulture i medija / -FOTO: MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA
24/03/2023 u 17:10 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MKM predstavilo potencijalna rješenja kojima bi se postigao kompromis za rješavanje GKU

Predstavnici Ministarstva kulture i medija primili su danas u tom resoru predstavnike grupe umjetnika povodom situacije zbog Granskog kolektivnog ugovora.

Ministarstvo kulture i medija je predstavilo potencijalna rješenja kojim bi se dodatno sagledala specifičnost umjetničke grupe poslova i iznašla rješenja kojima bi se postigao kompromis za rješavanje ovog pitanja, a koji bi bio rezultat šireg konsultativnog procesa između pregovaračkih strana u procesu kolektivnog pregovaranja. 

Granski kolektivni ugovor je u skladu sa propisima u procesu njegovog objavljivanja, te se nakon njegovog stupanja na snagu mogu tražiti potencijalna rješenja.

Sastanku su ispred Ministarstva kulture i medija prisustvovali sekretarka tog resora Marija Tomović, šefica kabineta Marija Ivanišević, načelinica službe za finansije i računovodstvo Ratka Đurović i Hristina Bošković PR.

Ministarstvo kulture i medija uputilo je predstavnike umjetničkog sektora da sve svoje potencijalne zahtjeve mogu dostaviti Odboru za sprovođenje, praćenje, primjenu i tumačenje Granskog kolektivnog ugovora (GKU).

Podsjećamo da je Granskim kolektivnim ugovorom, koji je usvojen na sjednici Vlade Crne Gore, predviđeno da će zarade zaposlenima u oblasti kulture biti povećane do 25 odsto. 

Novim koeficijentima se izvršilo ujednačavanje zarada na istim ili sličnim poslovima i radnim mjestima u oblasti kulture, a koji zahtijevaju isti nivo, odnosno podnivo kvalifikacija, stoji u saopštenju koje je dostavljeno menijima iz MKM.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 06:31