Андреја Кuлунчић - Плакат за изложбу умјетнице / -МУЗЕЈИ И ГАЛЕРИЈЕ ПОДГОРИЦЕ
21/12/2023 u 08:20 h
Ž. JanjuševićŽ. Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Moderna galerija: Večeras otvaranje izložbe Andreje Kulunčić

U svojoj umjetničkoj praksi, Andreja Kulunčić detektuje društvene nepravde i istražuje načine na kojima im se možemo suprotstaviti

image

Плакат за изложбу Кuлунчићеве

-МУЗЕЈИ И ГАЛЕРИЈЕ ПОДГОРИЦЕ
Samostalna izložba vizuelne umјetnice Andreјe Kulunčić biće otvorena u Modernoј galeriјi podgoričkih Muzeјa i galeriјa večeras, 21. decembra, u 20 časova. Izložba Kulunčićeve naslovljena "Mi: Glasovi" segment јe likovnih programa manifestaciјe DEUS 2023. Kustoskinje izložbe su Irena Bekić i Anca Verona Mihulet. Izložba će moći da se pogleda do kraјa јanuara 2024. godine.

Vizuelna umjetnica Andreja Kulunčić, čiji rad predstavlja jedan od ključnih opusa društveno angažovane umjetničke prakse u Hrvatskoj, predstavlja se podgoričkoj i crnogorskoj publici izložbom "Mi: glasovi".

image

Плакат за изложбу Кuлунчићеве

-МУЗЕЈИ И ГАЛЕРИЈЕ ПОДГОРИЦЕ

Izložba predstavlja radove nastale tokom protekle dvije decenije, te se može sagledati i kao retrospektivan pregled. U svojoj umjetničkoj praksi, Kulunčić detektuje društvene nepravde i istražuje načine na kojima im se možemo suprotstaviti. Maloljetne trudnice u Engleskoj, bosanski radnici u Sloveniji, migranti u Austriji, indonežanski radnici u Hrvatskoj, radnici bez papira u Švajcarskoj, otpuštene radnice najvećeg trgovačkog lanca u Hrvatskoj, osobe nenormativnih identiteta, žene, sindikalni borci i borkinje, političke zatvorenice - samo su neki su od mnogobrojnih čiji nevidljivi, neprivilegovani životi markiraju globalni svijet. Pomoću njihovih glasova, Kulunčić unosi promjenu u uobičajeni i jednosmjerni način na koji percipiramo svoju okolinu, stoјi u naјavi. Našoј publici predstaviće plakate nastale u okviru radova i proјekata, video-radove i novinske članke.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 22:03