Министарство просвјете науке културе и спорта / -фото: Влада ЦГ
10/04/2022 u 20:10 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МПНКС: Конкурс за суфинансирање културно-умjетничких пројеката

Министарство ће суфинансирати проjекте и програме из ликовне умjетности, музичке и музичко-сценске дjелатности, књижевности, књижевног превођења, часописа за културу и умjетност, позоришне дjелтности, културно-умjетничких манифестациjа и фестивала.

Министарство просвjете, науке, културе и спорта (МПНКС) распислао је конкурс за суфинансирање проjекта и програма од значаjа за остваривање jавног интереса у области културно-умjетничког стваралаштва у овоj години.
Право учешћа на конкурсу имаjу физичка и правна лица коjа имаjу пребивалиште у Црноj Гори, односно коjа су у Црноj Гори регистрована за обављање дjелатности културе.

Физичка лица могу конкурисати са проjектима коjе самостално реализуjу као своjе ауторско дjело.

Право учешћа на овом конкусу немаjу невладине организациjе, jавне установе и други субjекти чиjи се рад финансира из буџета Црне Горе, средствима планираним за културу.

Приjаве се, наведено је у конкурсу, подносе до 2. маjа.

МПНКС је саопштило и да је jавни позив за одабир умjетника, аутора и креативаца у различитим културним и креативним областима коjи ће учествовати у резиденциjалним радионицама у Креативном хабу у Котору са циљем креирања и продукциjе различитих производа у области културних и креативних индустриjа, продужен до 20. априла 2022. године.

Jавни позив се реализуjе у оквиру проjекта „Прекогранична размjена са цилjем развоjа културних и креативних индустриjа – 3Ц“ коjи се спроводи у оквиру Interreg ИПА Прекограничног програма сарадње Италиjа-Албаниjа-Црна Гора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:42