/ FOTO: MSUCG
18/12/2023 u 11:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Muzej savremene umjetnosti edukativnim programom za djecu otvara vrata za razvoj kreativnosti

Likovna radionica ne samo da je obogatila prostor muzeja novim bojama i kreativnim izražajima, već je istakla važnost inkluzije umjetnosti u živote djece

U sklopu edukativnog programa za djecu MSUCG, a u saradnji sa školicom "Moj Imaginarijum", juče je u Botaničkoj bašti MSUCG održana likovna radionica za djecu. 

Radionicu su vodili muzejska pedagogica MSUCG Danijela Stjepčević Laušević i Iva Ivanović, izvršna direktorica "Moj Imaginarijum", a djeca su imala priliku, ne samo da izraze svoju kreativnost već i da nauče o važnosti umjetnosti u našim životima.

- Radionica nije samo pružila priliku djeci da se zabave i izraze svoju kreativnost, već je i naglasila ključni značaj razvoja kreativne inteligencije kod djece. Kroz umjetničke aktivnosti, djeca su podstaknuta da razvijaju svoju maštovitost, originalnost i kritičko razmišljanje. Osim toga, ova vrsta aktivnosti doprinosi razvoju finih motoričkih vještina, socijalizaciji i samopouzdanju kod djece- kazala je Stjepčević Laušević.

image
- FOTO: MSUCG

Likovna radionica ne samo da je obogatila prostor muzeja novim bojama i kreativnim izražajima, već je istakla važnost inkluzije umjetnosti u živote djece. Kroz ovakve inicijative, otvaramo vrata za dalji razvoj dječje kreativnosti i umjetničkog izraza.

Ovaj događaj predstavlja samo jedan korak u široj misiji podrške kreativnog razvoja kod djece, istovremeno naglašavajući ulogu umjetnosti u oblikovanju bogatijeg i raznolikijeg društva.

Iva Ivanović istakla je da je jako raduje što je Moj Imaginarijum prepoznat od strane MSUCG kao škola umjetnosti od značaja za kreativni i sveobuhvatni razvoj djece.- Sigurna sam da je ovo samo početak naše saradnje i da će ovakvi projekti doprinijeti njegovanju umjetnosti i uopšte kulture kod djece i mladih- kazala je Ivanović.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 11:39