Црногорско међународно гитарско такмичење / -фото: МIGC
19/12/2022 u 19:46 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na 16. Crnogorskom međunarodnom takmičenju gitarista najbolji Tajlanđanin Činavat Temkumkvan

Drugoplasirani je Andrej Kaćuk iz Rumunije, a treće mjesto pripalo je Slovencu Leonu Ravnikaru

Najbolji profesionalni gitarista ovogodišnjeg Crnogorskog međunarodnog takmičenja gitarista (Montenegro International Guitar Competition), koje je održano u onlaјn izdanju, je Činavat Temkumkvan sa Tajlanda, odlučio je petočlani stručni žiri. Nakon prve etape, u završnoј rundi takmičenja učestvovalo јe troje finalista. Činavat je zauzeo prvo mjesto sa 91.6 bodova, osvojivši ručno rađenu gitaru Andreasa Marvija u vrijednosti od 8.000 eura, koncert sa simfonijskim orkestrom i resital na Forumu gitare u Beču.

image

inavat Temkumkvan

-фото: МIGC

Drugoplasirani je Andrej Kaćuk iz Rumunije, sa osvojenih 88 poena. Njemu je pripala gitara Slavka Mrdalja u vrijednosti od 5.000 eura. Treće mjesto sa 86 bodova zauzeo je Leon Ravnikar iz Slovenije, koji je nagrađen besplatnim učešćem na Transylvania International Guitar festivalu i narednom "Montenegro International Guitar Competition".

image

Андреј Каћук

-фото: МIGC

Na ovogodišnjem takmičenju u PRO kategoriji (bez starosnog ograničenja) učestvovalo je osam takmičara iz Crne Gore, Italije, Portugala, Rumunije, Slovenije, Srbije i Tajlanda. O najboljima je odlučivao međunarodni žiri koјeg su činili gitaristi prof. Goran Krivokapić (Crna Gora/Njemačka), prof. Iliana Matos (Kanada/Kuba), prof. Đani Šehu, direktor Međunarodnog gitarskog festivala u Sarajevu (Bosna i Hercegovina), prof. Raško Radović (Srbija), kao i gitarista i kompozitor Neno Munitić (Hrvatska).

image

Леон Равникар

-фото: МIGC

Festival realizuje "Anagastum Guitar Society" uz podršku Opštine Nikšić i Ministarstva kulture i medija. "Montenegro International Guitar Competition" je jedna od najznačajnijih i najdugovječnijih gitarskih manifestacija u Crnoj Gori koja je do sada okupila nekoliko stotina takmičara sa svih meridijana.

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 08:47