Министарство културе и медија / -фото: Министарство културе и медија
20/04/2023 u 12:53 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na Odboru svi glasali za korigovanje koeficijenta za umjetničku grupu poslova

Zarade umjetnicima biće uvećane uz prethodnu saglasnost Ministarstva finansija

Članovi Odbora za sprovođenje, praćenje, primjenu i tumačenje Granskog kolektivnog ugovora(GKU)  za oblast kulture saglasni su sa zahtjevom za korigovanje koeficijenata umjetničkoj grupi poslova.

Sjednici Odbora prisustvovalo je svih šest članova, i to tri predstavnika Vlade Crne Gore, koji su zaposleni u Ministarstvu kulture i medija (MKM) - Milena Bošnjak, Ratka Đurović i Dragana Živković, i tri predstavnika Sindikata kulture Crne Gore - predsjednica Sindikata Zorica Stijepović, Slađana Sjekloća i Draško Kovačević.

Podsjećamo da je na sastanku u Kabinetu predsjednika Vlade Dritana Abazovića, kojem su prisustvovali predstavnici Sindikata kulture i MKM, na čelu sa resornom ministarkom Mašom Vlaović, dogovoreno uvećanje zarada umjetničkoj grupi poslova.

Zarada će biti uvećane odlukom Odbora za sprovođenje, praćenje, primjenu i tumačenje GKU, a uz prethodnu saglasnost Ministarstva finansija.

Odbor je uputio inicijativu MKM da zatraži saglasnost Ministarstva finansija za uvećanje koeficijenta, a sve u skladu sa Zakonom o budžetu i fiskalnoj odgovornosti i Zakonu o zaradama zaposlenih u javnom sektoru. Nakon dobijanja mišljenja Odbor će donijeti odluku koja će biti obavezujuća za ustanove, odnosno poslodavce zaposlenih u umjetničkoj grupi poslova, saopštavaјu iz Ministarstva kulture i mediјa.

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 16:43