/ Плакат за позоришну представу
27/05/2021 u 20:21 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На сцени которског Културног центра представа „Страх од лептира”

Представа прати Николу студента затвореног 1998. године због учешћа у антивладиним протестима и Вјерана трансвестита затвореног због проституције, а који дијеле исту затворску ћелију

 Позоришна представа „Страх од лептира” у продукцији Позоришта „Вук и Мерлинка” биће изведена на сцени которског Културног центра (КЦ) у сриједу, 2. јуна, са почетком у 20 часова. Представу је режирала Исидора Гонцић, по роману „Пољубац жене паука” Мануела Пуига и биографије Вјерана Миладиновића Мерлинке. У представи играју Душан Каличанин, Зоран Пајић и Светислав Гонцић. Улазнице ће се продавати по цијени од пет еура (за ученике, студенте и пензионере 2,5 еура) на дан представе од 10 до 12 сати у просторијама Културног центра и на благајнама од 18 до 20 сати. Број мјеста је ограничен. Резервације се могу извршити на број телефона 032 304 140. Представа прати Николу студента затвореног 1998. године због учешћа у антивладиним протестима и Вјерана трансвестита затвореног због проституције, а који дијеле исту затворску ћелију. Њих двојица су по свему различити; Никола је емоционално суздржан, идеалиста, опсједнут стварношћу, док Вјеран, као да је укоријењен у фикцији, сасвим отворен, потпуни хедониста. Вјеран данима препричава наративе из домаћих филмова, фокусирајући се на женске ликове са којима се очигледно поистовјећује. Никола, иако се прави незаинтересован, хипнотисано слуша ове приче. Ликови сами себе откривају у односу на ове наративе.

–Као лептири, свако на свој начин, оживљавају потпуну метаморфозу, мијењајући себе, покушавају да промијене свијет и постигну слободу – пише у најави представе достављеној порталу „Дана” из КЦ Котор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:46