Плакат представе / -фото: ЦНП
15/11/2021 u 23:00 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Сцени "Студио" ЦНП-а: Премијера монодраме "Злостављање"

Монодрама "Злостављање" по тексту нобеловца Иве Андрића, у драматизациjи Синише Ковачевића и извођењу Jоване Тодоровић, премиjерно ће бити изведена сјутра, на Сцени "Студио" Црногорског народног позоришта од 20 часова.

Сценографкиња представе jе Иванка Вана Прелевић, костимографкиња Гордана Булатовић, дизаjн свjетла потписуjе Мили Маловић. Представа jе на репертоару и 17. новембра у националном театру.

Андрића jе приповијетку написао 1946. године. Иако се Андрић опире сцени, ова драматизациjа jе вриjедан и успjешан покушаj да се ухвати jедан судбоносни драмски тренутак у коме се прелама судбина jедне жене, тренутак ослобађања од стеге коjу намеће малограђанска средина. Монодрама "Злостављање" описуjе живот jедне младе жене коjа jе из сиромашне породице удата у богату кућу за утицаjног привредника Андриjу Зерековића. Колико jе живот у богатоj кући уз мужа коjег сви поштуjу и уважаваjу Аници тежак и несносан, Синиша Ковачевић кроз ову сjаjну драматизациjу проткану Андрићевом ванвременском риjечjу описуjе на jедан изузетно и данас актуелан начин.

Ова монодрама ће нас довести у ситуациjу да се озбиљно замислимо и запитамо о томе колико jе психичко злостављање често и присутно свуда око нас. Између осталог, циљ ове представа је да охрабри жене, да у њима пробуди снагу да схвате да нису саме и да не требаjу да трпе било какав вид злостављања.

Jована Тодоровић jе рођена у Будви 1988. године. Глуму jе дипломирала и магистрирала на Факултету савремених уметности у Београду, у класи професорке Виде Огњеновић коjоj jе била и асистенткиња на предмету глума. Тренутно jе на докторским студиjама. Монодрама "Злостављање" настала jе као дио приправничког рада коjи jе jе Jована Тодоровић обављала у ЦНП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:38