Мићовић на Сајму књига у Подгорици / -ФОТО: СРЂАН БОЉЕВИЋ
02/10/2021 u 13:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Наћи смисао унутар себе

Књижевник Милутин Мићовић говорио поезију из своје збирке „Дан - Ноћ” на 15. Међународном подгоричком сајму књига и образовања

Књижевник, есејиста и публициста, Милутин Мићовић представио је на 15. Међународном подгоричком сајму књига и образовања своју збирку поезије "Дан - Ноћ", коју је објавио Институт за српску културу из Никшића. О књизи је с Мићовићем разговарала Јована Мајић, а Мићовић је публици и читао своје стихове.

Представљајући Мићовића, Мајићева је навела да је ријеч о ствараоцу награђиваном код нас и у иностранству, чија се књижевна дјела преводе на свјетске језике, и објављена су у бројним домаћим и иностраним антологијама, публикацијама и часописима. Истакла је и његов уреднички рад, као и учешће и организацији бројних манифестација.

Мићовић истиче да поезији приличи да посвједочи моменат у коме се човјек налази. А, публици је објаснио и што га покреће, што га инспирише, подстиче на стварање.

- Мене инпсирише само постојање. Сваки кмоменат осјећам то подрхтаваее бића, једну потребу за рађањем и и препорађањем. Спољни свијет ме само додатно провоцира. А, ја сам испорвоциран изнутра, неким другим позивом, и тако и живим у овом свијету. Ријечима покушавам то освијетлилити, јер је сав свијет урушен човјеком. А човјек проналази и свијет и смисао унутар себе  - реако је Мићовић, између осталог.

Најавио је ускоро и нову збирку поезије, у којој ће се као основним мотивом бавити нулом и нулама, о којима је и досад писао.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 19:55