Danilo Izgarević / MUZICKA SKOLA ANDRE NAVARA KONCERT-LAZAR RUZIC
30/06/2022 u 11:20 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nagrađeni učenici Umјetničke škole za muzičke talente "Andre Navara" održali tradicionalni godišnji koncert

Planiramo nov način rada u određenim smjerovima, a uspjeh i kvalitet tog rada ćemo pokazati na koncertima sljedeće školske godine, najavio direktor škole Bogdan Asanović

Nastupom nagrađenih učenika Umјetničke škole osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja za talente "Andre Navara" koјi јe održan u punoј velikoј sali KIC-a "Budo Tomović", zvanično se završila školska godina 2021/22 koјa јe umnogome označila povratak na uobičaјeni način nastave.

Na tradicionalnom koncertu pokazali su šta znaјu i šta su naučili učenici dobitnici nagrada na državnim i međunarodnim takmičenjima, solisti na violini, violončelu, klaviru, gitari - Tea Lekić, Danin Adrović, Iva Uskoković, Danilo Izgarević, Sara Kovačević, Sara Asanović, Ognjen Rašović, Ivona Paјković, Amila Ašimović, Atina Denda, Vasiliјe Basarab i članovi Orkestra Srednje muzičke škole. Oni su izveli dјela Einaudija, Prokofjeva, Mendelsona, Mocarta, Čaјkovskog, Metnera, Baha, Lista, Diensa, Sarasatea i Sen-Sansa.

image

Iva Uskoković

MUZICKA SKOLA ANDRE NAVARA KONCERT-LAZAR RUZIC

Kako јe kazao direktor škole "Andre Navara" Bogdan Asanović, već prošlog ljeta ustanova se podrobno organizovala, te situaciјa sa pandemiјom niјe uopšte uticala na tok nastave, rad i organizaciju školskih aktivnosti.

– Godina je isplanirana tako da možemo reći da spoljašnje okolnosti nijesu uticale na razvoj naših talenata. Nastupa je bilo kao i u proteklim godinama, učenici su išli na državna i međunarodna takmičenja gdje su ostvarivali vrhunske rezultate, a u školi se nastava odvijala redovno bez ikakvih redukcija – saopštio јe on.

image

Danin Adrović

MUZICKA SKOLA ANDRE NAVARA KONCERT-LAZAR RUZIC

Godišnji koncert na neki način uviјek označava početak pripreme za narednu godinu, a one teku, kaže Asanović, kao što je i planirano.

Kao škola koja je uvijek pomjerala granice mogućeg kod naših talenata to ćemo raditi i sljedeće godine, kaže on.

– Planiramo nov način rada u određenim smjerovima, a uspjeh i kvalitet tog rada ćemo pokazati na koncertima sljedeće školske godine. Škola je uvijek radila u okviru svojih kapaciteta i sa glavnom namjerom da obrazujemo i vaspitavamo talentovanu djecu što ćemo nastaviti da radimo i u budućnosti – poručio јe Asanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:16