Biljarda, / - NARODNI MUZEJ
08/11/2023 u 10:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Narodni muzej obilježava Njegošev dan

Svi programi održaće se u Njegoševom muzeju – Biljardi na Cetinju

Narodni muzej Crne Gore organizovaće raznovrsne programe povodom državnog praznika „Njegošev dan – crnogorski praznik kulture“, koji se obilježava 13. novembra, u spomen na dan rođenja jedne od najznačajnijih ličnosti u istoriji Crne Gore – Petra II Petrovića Njegoša.

U četvrtak, 9. novembra, u 11 časova, održaće se književna radionica za djecu „Lirsko i epsko u Gorskom vijencu“, koju će voditi pedagoškinja Tamara Đuranović i profesorica crnogorskog jezika i književnosti Suzana Marjanović.

U petak, 10. novembra, u 11 časova, organizovaće se radionica „Romantizam i Njegoš“. Radionicu će voditi kustoskinja Maja Latković sa pedagoškinjom Bojanom Sjekloćom.

Izložbu “Romantizam i Njegoš – 210 godina trajanja“, autorki Isidore Kovačević i Maje Latković, svi zainteresovani mogu posjetiti od petka, 10. novembra od 9 časova. Izložba će biti otvorena do 17. novembra 2023. godine.

U ponedjeljak, 13. novembra, stručni žiri Narodnog muzeja proglasiće najbolje radove sa likovnog konkursa za učenike od V do IX razreda osnovnih škola iz Crne Gore, na temu „Duh Njegoša u meni“.

Ove godine, mermerna ploča u Biljardi sa imenima dobitnika Njegoševe nagrade za književnost, biće dopunjena imenom Dubravke Ugrešić, dobitnice ove prestižne nagrade.

Svi programi održaće se u Njegoševom muzeju – Biljardi na Cetinju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:22