Zanimanje za knjige na štandu ”Dana” uvijek je prisutno / -FOTO: LAZAR RUŽIĆ
01/10/2023 u 12:55 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Naslovi koji obogaćuju kućnu biblioteku

I danas na štandu "Dana" može se kupiti knjiga za simboličnu cijenu od euro, uz kupon iz Dnevne novine "Dan"

Internacionalni sajam knjiga, deveti po redu, završava danas. Sajam je kao i prethodnih dana otvoren od 11 do 22 časa, a ulaz je za posjetioce slobodan. Ove godine na Sajmu se predstavilo 64 izdavača i izlagača iz Crne Gore i regiona. Među njima je i Dnevna novina "Dan" (Jumedia Mont).

Danas na programu Sajma

Posljednji dan 9. Internacionalnog sajma knjiga u Bemax areni biće održano nekoliko programa. U 16 časova počinje promocija knjige "Na kućnom pragu – 90 pjesama za 90 godina života" posvećene stvaralaštvu Sretena Perovića. Sat kasnije, od 17 časova biće promovisana knjiga "Pjesnički savršen tromb" Andrije Radovića. U 18 časova počinje promocija knjige Dragane Erjavšek "Nova crnogorska književnost". Promocija knjige "Antologija pjesnika Beat generacije" počinje u 19 časova, a u 21 čas počinje tribina "Žene i romani - crnogorske spisateljice u romanesknom žanru".

Kao i obično "Dan" je ljubiteljima pisane riječi ponudio birane naslove na svom sajamskom štandu, kojima sigurno vrijedi obogatiti kućnu biblioteku. Riječ je zanimljivim i vrijednim djelima klasične književnosti, ali i publicistike, i savremene beletristike.

image

Klasici uvijek privlače pažnju

-FOTO: LAZAR RUŽIĆ

No, ono što izdvaja"Dan" jeste posebna akcija, pažnje vrijedna, koja traje i danas, posljednjeg dana Sajma. Akcija je počela drugog dana Sajma, a omogućava da se uz kupon iz Dnevne novine "Dan" na štandu "Dana" kupi knjiga za jedan euro. Novine se mogu kupiti i na štandu "Dana" na Sajmu. Među izabranim naslovima koji se mogu kupiti po simboličnoj cijeni su djela Petra Petrovića Njegoša, Jovana Dučića, F.M. Dostojevskog, Miloša Crnjanskog, Buda Simonovića - "Tuđa zemlja kalauza nema", Žane Milutinović - "Udarac" i "Erotos", Vesne Dedić - "Ničija", Momira Bulatovića - "Ekonomija i demokratija", Dobrice Ćosića - "U tuđem veku II", Aleksandra Tijanića - "Ja i niko moj" i Vuka Draškovića - "Nož" i "Isusovi memoari".

image

Za svakog ponešto

-FOTO: LAZAR RUŽIĆ

A, po pristupačnim sajamskim cijenama na štandu "Dana" mogu se naći i knjige Matije Bećkovića, Gojka Čelebića, Iva Andrića, Mihajla Lalića, kralja Nikole Petrovića, V. Ilića, L. Kostića, M.Rakića, A. Šantića, J.J. Zmaja...

Zato ne čudi što mnogi ljubitelji književnosti, naročito klasičnih naslova, na Sajmu, u Bemax areni, najprije potraže upravo štand "Dana".
Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 11:35