Шалинг и Бурановски / -ФОТО: КИЦ "БУДО ТОМОВИЋ"
26/11/2022 u 10:05 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nastupa solista Opere Slovačkog narodnog pozorišta

Koncert tenora Ondreјa Šalinga u KIC "Budo Tomović" biće održan u ponedjeljak, 28. novembra u velikoj sali

Ambasada Republike Slovačke u saradnji sa Kulturno - informativnim centrom "Budo Tomović" organizuje premijerni koncert soliste Opere Slovačkog narodnog pozorišta Ondreja Šalinga, u ponedjeljak, 28. novembra. Koncert počinje u 20 časova a održaće se u velikoј sali KIC-a. Istaknuti umjetnik nastupiće u saradnji sa pijanistom prof. Danielom Buranovskim, prorektorom Univerziteta muzičkih umjetnosti u Bratislavi.

Na programu koncerta su ariјe iz opera i opereta: "Rusalke" Antonjina Dvoržaka - arija princa "Vidino Divna", "Aide" Đuzepea Verdija - arija Ramadesa "Celeste Aida", "Turando" Đakoma Pučinija - arija Calafa "Nessun Dorma", Franca Lista "Petrarkin sonet" br. 104, Karla Orfa - "Karmina burana", "Zemlja osmјeha" Ferenca Lehara - arija Sou Chonga "Dein ist mein ganzes Herz/Tvoje je moje cijelo srce", kao i јoš nekih.

Ondrej Šaling, tenor (1978), aktuelni јe solista Opere Slovačkog narodnog pozorišta u Bratislavi, a i gost je na mnogim domaćim i stranim scenama. Oživio je mnoge likove iz poznatih opera. Značajno mjesto u koncertnim repertoarima zauzimaju koncertna izvođenja tenorskih dijelova Rekvijema od A. Dvoržaka i G. Verdija, u djelima Poljski rekvijem, Kredo, TeDeum od K. Pendereckog i drugi.

Daniel Buranovski, pijanista (1964) 2001. godine uspješno јe završio doktorske studije na Univerzitetu muzičkih umjetnosti u Bratislavi. Nastupa kao solista i kao kamerni saradnik gotovo u svim zemljama Evrope, u Aziji, ali i u SAD-u, Brazilu, Meksiku, na mnogim međunarodnim muzičkim festivalima. Kao solista sarađivao je sa mnogim orkestrima.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:35