Са радионице у музеју / -Поморски музеј
01/10/2021 u 16:17 h
Mirjana PopovićMirjana Popović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новински чланци као водич кроз историју града

Едукативно- креативна радионица под називом "Новински чланци као водич кроз историју града" одржана данас и јуче у организацији посленика Поморског музеја Црне Горе у Котору на тему „Баштина отворена за све” поводом Дана европске баштине 2021. Учествовали су заинтересовани ученици од 5. до 7. разреда ОШ Народни херој Саво Илић из Доброте.

Кустос поморско-техничке збирке Илија Млинаревић и виша библиотекарка Данијела Никчевић осмислили су игроказ, избором новинских чланака, као и реклама и огласа из дневне локалне штампе ("Боке" и "Гласа Боке") и публикација које су објављиване од почетка тридесетих година до краја прошлог вијека, у којима се обрађују теме важне за град Котор, упознали су дјецу са историјом града Котора из другачије перспективе.

image

Радионица на тераси Поморског музеја

-Поморски музеј

Дјеца су другог дана обилазила град са стручним водичем Долорес Фабиан, са нагласком на она мјеста која су лоцирана путем новинских чланака у претходном дану.

Међународна иницијатива Дани европске баштине се традиционално обиљежава сваког септембра у 50 земаља потписница Европске конвенције о култури, међу којима је и држава Црна Гора, а све у циљу приближавања културне баштине широј јавности.

М.Д.П.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:15