Глумац Иван Томашевић и ученик Немања / -М.Д.П.
12/03/2022 u 18:55 h
Mirjana PopovićMirjana Popović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нушићевом "Аутобиографијом" шире љубав за позориште

Глумац, редитељ и продуцент Иван Томашевић, у петак, 11. марта, је побрао симпатије младе публике која га је испратила занимљивим коментарима, смијехом и аплаузима док је на бини Културног центра "Никола Ђурковић" Котор, наступао у монокомедији "Аутобиографија" Бранислава Нушића.

Ученици основних школа "Вељко Дробњаковић" Рисан, "Иво Висин" Прчањ, "Саво Илић" и "Његош" Котор, те которски гимназијалци и њихови професори, имали су дивну прилику да на сцени одгледају дјело које су читали или ће тек да читају као школску лектиру. Драматургију потписује Мирјана Јевтић-Коленц, а ученик Немања био је "асистент" Томашевићу у сцени "Географија". Комедија из продукције "Сцене Маска" из Шапца, поклон је Културног центра которским ђацима. Ово је наставак сарадње которског Културног центра и "Маске", након прошлогодишње монодраме "Зоран Радмиловић" у којој је Томашевић играо.

image

Ученици испунили велику салу

-М.Д.П.

- Настојимо да ширимо ту идеју и љубав за позориште међу младима и зато им поклањамо ову представу. Подсјећамо на Нушића који је уврштен у наш наставни програм. Без обзира на то, он је изузетан писац, актуелан и данас, а мислим да смо и ми још актуелнији, с обзиром да се не мијењамо од Нушића до данас, каже у шали Иван за "Дан".

Заједно са супругом Анетом Томашевић, он је потом на вечерњој сцени наступио пред одраслима у представи "Искушење", коју је такође адаптирао, режирао и урадио сценографију. У копродукцији "Маске" и Шабачког позоришта рађена је по роману "Бог, Ђаво и ја" Драгана Маринковића. Након Котора, ову представу ће вечерас видјети и публика у Требињу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:46