Визуал за доагђај / -ФЦЦГ
21/07/2023 u 08:53 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

O regionalnim koprodukcijama u Istanbulu

Direktorica Filmskog centra Crne Gore Aleksandra Božović i savjetnik za međunarodnu promociju i saradnju Marko Eraković učestvuju na "TRT 12 Punto" programu u Istanbulu, najvećoj turskoj platformi za razvoj scenarija i koprodukciju, u organizaciji Turske nacionalne radio-televizije (TRT).

Direktorica Božović će 21. jula učestvovati na panelu "Koprodukcije u regionu", zajedno sa predstavnicima filmskih centara Hrvatske, Srbije i Slovenije, na kome će biti riječi o mogućnostima za koprodukcije sa zemljama regiona Zapadanog Balkana, dok јe Marko Eraković 19. jula za turske producente održao prezentaciju "Film in Montenegro" o pogodnostima snimanja u Crnoj Gori.

image

Визуал за догађај

-ФЦЦГ

"12 Punto" se organizuje od 2019. godine sa ciljem da podrži turske projekte u fazi razvoja scenarija, kao i da turskim producentima olakša povezivanje sa producentima iz cijelog svijeta. Ove godine će u programu umrežavanja, na poziv organizatora, učestvovati i crnogorski producent Veliša Popović.

FCCG nedavno јe ugostio predstavnike TRT-a, direktora sektora za filmsku produkciju TRT Sinema Faruka Guvena i koordinatorku programa "12 Punto" Esru Demirkiran u Crnoj Gori.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 06:51