Милан Кнежевић је члан Удружења књижевника Црне Горе  / ДАН
01/10/2021 u 12:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Обала несанице" Милана Кнежевића на Међународном подгоричком сајму књига

Роман "Обала несанице" Милана Кнежевића биће промовисан вечерас од 19 часова, у оквиру 15. Међународног подгоричког сајма књига и образовања у гаражном дијелу ТЦ Делта сити у Подгорици.

О дјелу ће говорити проф. др Драган Копривица, књижевник Радомир Уљаревић у име издавача, ("Штампар Макарије", Београд), као и аутор. Модератор промоције је Јована Мајић.

У августу ове године Кнежевић је добио угледну награду Књижевног друштва Косова и Метохије, "Велику Грамату"

"Обала Несанице" је писана језгровито, а сјајан хумор и сатира доминирају у свјетлу сентенце да се човјек најбоље опрашта од прошлости и грехова смијехом, као најбољим терапеутским средством.
Кнежевић је професор српског језика и књижевности, иако је у нашој укупној јавности више препознат као афирмисани политичар.

image

Роман "Обала несанице"

ДАН

У младости је писао и режирао драмске текстове, а потом се значајније посветио поезији.
За најбољег младог пјесника у избору Радија Црне Горе и Библиотеке "Радосав Љумовић"проглашен је 1997, представљен је у колективним збиркама младих пјесника, заступљен у антологији "Ван кутије" (2009) и антологији црногорске поезије. Досад је објавио шест збирки, а у најновијој, "Робијашки рефрени" (2020), представио се новим пјесмама уз избор из претходних књига, написаних током протекле двије деценије.

У августу ове године Кнежевић је добио угледну награду Књижевног друштва Косова и Метохије, "Велику Грамату", највеће признање за књижевно стваралаштво и очување српског језика и културе за 2021. годину. Члан је УКЦГ.
А.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:32