VIZUAL ZA IZLOŽBU / -FOTO: MUZEJI I GALERIJE PODGORICA
01/06/2023 u 17:19 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Od danas malo mijenjam svijet"

Humanitarna aukcija radova umjetničke izložbe biće održana u četvrtak, 8. juna, a počinje u 19 časova

U izložbenom prostoru podgoričkih Muzeja i glaerija, Kuslevovoj kući, večeras (četvrtak, 1. jun), u 20 časova će biti otvorena multimedijalna interaktivna izložba "Od danas malo mijenjam svijet", koja se realizuje u okviru ekološko-umjetničkog projekta „Mentalna ekologija”, čija je autorka crnogorska vizuelna umjetnica mr Milena Živković. Izložba se može pogledati do 10. juna, svim danima od 13 do 21 čas.
Nakon otvaranja večeras, slijedi nekoliko pratećih programa vezanih za izložbu. U petak, 2. juna, u 18 časova počinje projekcija filma ‘‘Da li ti nedostajem‘‘‘, urađena u produkciji CEZAM -a, podržano od strane Ministarstva ekologije prostornog planiranja i urbanizma. U subotu, 3. juna u 19 časova počinje predavanje „Ekološka Crna Gora” koje će održati dr Dragan Hajduković. U nedjelju, 4. juna u 19 časova počinje stručno vođenje kroz postavku i projekcija kreativno-edukativnog kursa „Disciplina mašte” i projekta „Mentalna ekologija”. Zainteresovane će s postavkom i ovim projektima upoznati Milena Živković.

image

Милена Живковић (фото: Д. Миљанић)

-(фото: Д. Миљанић)

Zatim, u ponedeljak, 5. juna, takođe u 19 časova prof Smilja Vukićević održaće interaktivnu radionicu "Predrasude". Narednog dana, utorak 6. juna, u 19 časova počinje predavanje prof. Nenada Vujadinovića naslovljeno „Kreativne tehnike”.

Specijalni gost publici će se predstaviti u srijedu, 7. juna, od 19 časova, takođe u Kuslevovoj kući. Riječ je o Andreju Josifovskom, pijanist i arhitekti, koji će govoriti na temu „Ekološka i angažovana umjetnost koja može da mijenja svijet”.

Humanitarna aukcija radova umjetničke izložbe biće održana u četvrtak, 8. juna, a počinje u 19 časova.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 06:46