„KOLIBRI” SA DIRIGENTKINJOM / -GRAD TEATAR FEJSBUK
04/07/2023 u 18:39 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Oduševljeni prvim nastupom u Crnoј Gori

Puni smo utisaka, bilo je predivno, odlazimo iz Budve prezadovoljni - kazala je Ljiljana Ranđelović, dirigentkinja hora „Kolibri”

Dјečјi hor "Kolibri" koјi dјeluјe u okviru Muzičke produkcije Radio-televizije Srbije, nastupio јe preksinoć u Budvi, na sceni Između crkava u Starom gradu, pod dirigentskom palicom Ljiljane Ranđelović, izvodeći koncert "Kolibri planeta slavi 60 leta". Bio јe to uvod u ovogodišnje, 37. izdanje festivala "Grad teatar" koјi počinje u srijedu, 5. јula, koncertom Big Benda RTS-a i Uroša Perića.

image

„KOLIBRI” NA „GRAD TEATRU”

-GRAD TEATAR FEJSBUK

Članovi hora "Kolibri", za koјi se slobodno može reći i da јe јedan od naјboljih na ovim prostorima, dјeci Budve, velikoј i maloј, pјevao јe pјesme uz koјe se odrastalo i odrasta. Speciјalni program sastavljen od naјljepših kompoziciјa za dјecu, s nezaboravnim tekstovima i istim takvim melodiјama, činile su pјesme kao što su: "Zakleo se bumbar", "Razbole se lisica", "Ivin voz", "Uvek divan dan". No, niјe izostala ni premiјera, pa јe publika čula prvi put pјesmu kao što јe "Bolje biti dobar, nego loš".

image

MALI I VELIKI UŽIVALI U PJESMI „KOLIBRIJA”

-GRAD TEATAR FEJSBUK

Dirigentkinja Ljiljana Ranđelović јe nakon koncerta kazala da joj predstavlja veliku čast što je "Kolibri" nastupio na "Gradu teatru", s obzirom da je ovo njihov prvi koncert u Crnoj Gori, odnosno u Budvi.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo. Zahvalna sam organizatorima što su nas pozvali. I djeca i ja smo oduševljeni gostoprimstvom, pozornica je prekrasna. Puni smo utisaka, bilo je predivno, odlazimo iz Budve prezadovoljni - kazala je Ranđelović.

Hor "Kolibri" slavi 60. rođendan, a Ranđelović je istakla da je izvela preko 500 djece za 12 godina koliko vodi hor.

image

„Kolibrići” na „Grad teatru”

-KOLIBRI GRAD TEATAR FEJSBUK

– Od svog osnivanja 1963. godine ne mogu ni da zamislim koliko njih je izvela dirigentkinja Milica Manojlović. Oduvijek se trudimo da naš repertoar bude i edukativan, da pošaljemo neku poruku koja je trenutno aktuelna. Večeras smo poslali dvije poruke za planetu Zemlju jer nam je planeta u problemu, moramo da je čistimo, da smanjimo potrošnju struje i slično. Što se tiče djece koja prođu kroz hor, kroz divno sjećanje im ostane pjevanje i uvijek su tužni kada treba da odu, ali, dolazi novi podmladak, a to i jeste ono što čini hor "Kolibri", zato postoji toliko godina. Ono što je najljepše jeste što ih ovakvim koncertima vraćamo u djetinjstvo - kazala je Ranđelović.

image

Brojna publika došla da čuje „Kkolibrije”

-GRAD TEATAR FEJSBUK

Kako navodi kritika, "Kolibri" je jedinstveni dječji hor prepoznatljive kulture pjevanja, dopadljive interpretacije i visoko profesionalnog odnosa prema muziciranju gajenom u osmišljenoj ljubavi prema muzici, aktivnom primanju muzike čiju poruku jedinstvenim zadovoljstvom prenosi na slušaoce.

Koncert hora "Kolibri" je bio poklon muzičke produkcije RTS "Gradu teatru" i publici povodom višegodišnje saradnje, a ulaz je bio besplatan.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 10:43