Афирмација државе кроз њене љепоте и музику / - "Фешта"
17/05/2021 u 16:24 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Организација „Фешта” модерним приступом афирмише Црну Гору

Организациjу чине искључиво амбициозни и успjешни поjединци коjи љубав према држави испољаваjу кроз умjетност, са освртом на очување животне средине, наводе из организације „Фешта”

Организација младих „Фешта” из Подгорице коjа се бави промоциjом и афирмациjом црногорских културних, историjских и природних добара и љепота припремила је пројекат „Спотлајт” који спаjа традициjу и модерну технологиjу у циљу промовисања културне баштине и природних љепота Црне Горе.

– Jедан од циљева „Феште” jе афирмациjа домаћих умjетника са акцентом на музичаре. Организациjу чине искључиво амбициозни и успjешни поjединци коjи љубав према држави испољаваjу кроз умjетност, са освртом на очување животне средине. У марту 2020. године започели смо проjекат под називом „Спотлајт”, музички проjекат посвећен организовању и снимању музичких наступа на jединственим, недовољно афирмисаним историjским мjестима и локалитетима упечатљиве природне љепоте широм Црне Горе – наводе из ове организације.

Из ове организације истичу да проjекат коjи jе рађен са ТО Цетиње и народним музеjима Црне Горе, такође и подржан од стране Приjестонице Цетиње, сниман jе 28. марта 2021 на Маузолеjу на Ловћену.

– За перформанс коjи оставља без даха заслужни су наши умjетници, подгорички продуцент и ди-џеj Новак Радуловић и которска академска оперска пjевачица Петра Радуловић. Премиjера овог проjекта планирана jе уочи 21. Маjа, дана независности Црне Горе.Тежња нам jе да овим проjектом скренемо пажњу jавности, нарочито младих људи, на симболику и значаj Маузолеjа, jединствену љепоту пеjзажа планинског масива Ловћен и истоименог Националног парка, као и његову тркачку стазу, познату широм Европе, уз снимке предjела коjи никог не остављаjу равнодушним, праћене савременом електронском музиком – поручују из ове организације.

Њихов циљ jе био да кроз модеран приступ снимању, на несвакидашњи, али професионалан начин, прикажемо атрактивност наше земље, овога пута jедног од њених наjвећих симбола.

– За сами амбиjент побринуо се продуцент из Подгорице - Новак Радуловић, чиjи електронски звуци одjекуjу околином, док задивљуjући поглед на Маузолеj и пространства Националног парка Ловћен оплемењуjе магични глас наше академске оперске пjевачице из Котора - Петре Радуловић. Оваj, за нас до сада назахтjевниjи проjекат, сниман jе у потпуности у 4к резолуциjи и први jе овог типа на нашим просторима – поручили су из „Феште”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:21