Zagrebački solisti na Ribljem jezeru / - MEDIABIRO
17/07/2023 u 10:08 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Otvoren peti Wild Beauty Art: Publika uživala u muzici "Zagrebačkih solista"

Bez riječi sam. Mislim da je to, jednostavno rečeno raj na zemlji. Veliko je zadovoljstvo bilo svirati ovdje, kazao je koncert majstor "Zagrebačkih solista" Sreten Krstić

Koncertom gudačkog ansambla "Zagrebački solisti" na Ribljem jezeru na Žabljaku otvoren peti Wild Beauty Art festival.

Zagrebački solisti, kao zvijezde večeri, publiku su oduševili izvedbama djela popularne klasike i predstavili sav svoj kvalitet zahvaljući kojem ansambl traje i živi već 70 godina. Publika je umjetnike uz stojeće ovacije vraćala na biseve.

- Ovaj koncert je za sve nas bio jedna izuzetna i lijepa avantura. Ono što mi se najviše sviđa je ta organizacija. Morali smo da se snađemo i prevaziđemo probleme koje je nametnulo sunce. Rješavanje tih problema i ta dobra volja da se sve to kvalitetno uradi i završi je fantastična. O okolini i pejzažu je nepotrebno govoriti. Bez riječi sam. Mislim da je to, jednostavno rečeno raj na zemlji. Veliko je zadovoljstvo bilo svirati ovdje - podvukao je koncert majstor i umjetnički direktor "Zagrebačkih solista" maestro Sreten Krstić.

Drektor Wild Beauty Art festivala Ratimir Martinović je rekao da program ove manifestacije nije bio nikad bogatiji nego ove godine - godine jubileja. On se zahvalio i pokrovitelju manifestacije, Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma i generalnog sponzorstva kompanije One.

Na fokus ovogodišnjeg izdanja festivala uticala je odluka Agencije za zaštitu životne sredine o zabrani izvođenja programa umjetničke muzike na Crnom jezeru tj. u zoni Nacionalnog parka, te će se najveći dio programa realizovati na drugim lokacijama. Ovakvo ograničenje inspirisalo je organizatore da pokrenu novi segmenat festivala, kazao je Martinović i najavio "Durmitorske razgovor" koji će za temu imati zaštitu, upotrebu i zloupotrebu zaštićenih područja. 

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović je kazao da je svaki festival važan za turističku sezonu, "a ovo je jedna baš specifična manifestacija".

- Mislim da je svako ko je imao priliku da ovdje sluša "Zagrebačke soliste" stekao sliku koja je to vrijednost i spoj kulture, tradicije, umjetnosti i koliko je to značajno za naš turizam i promociju Crne Gore - rekao je ministar Đurović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 08:52