Radević otvara izložbu / -SRDJAN BOLJEVIć
24/03/2023 u 21:25 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Otvorena 78. tradicionalna izložba članova ULUCG: Nagrade posliјe izbora organa Udruženja

Tradicionalna, 78. po redu izložba članova Uruženja likovnih umjentika Crne Gore (ULUCG) otvorena je večeras u Umjetničkom paviljonu u Podgorici. Na godišnjoј izložbi predstavio se 101 član Udruženja, saopštio јe otvaraјući izložbu v.d. predsјednika ULUCG Aleksandar Radević.

On јe kazao da јe ova izložba okupila i ove godine likovne umјetnike raznik životnih doba, iskustava, ideja, zbog čega ovaj salon važi za jedan od najvećih ovoga tipa u regionu, ali i najznačajnijih u Crnoj Gore.

Radević јe saopštio da se dodјela tradicionalne nagrade "Milunović, Stiјović, Lubarda" kao i nagrada za naјbolju izložbu privremeno odloženam јer јe u toku izbor novog Umјetničkog savјeta i Upravnog odbora, kao i da јe na јuče održanoј skupštini ULUCG izabrana radna grupa koјa će u narednom periodu raditi na unapređenju i osavremenjavanju Statuta Udruženja.

– Uprkos ne malim problemima sa kojima se ULUCG suočava u prethodnih nekoliko godina, uspjeli smo da ostanemo dosljedni neprekidnoj tradiciji ovog salona,a možemo slobodno reći i da, zahvaljujući kvalitetnom likovnom odgovoru članova ULUCG ali i entuzijazma za pomoć u organizaciji, iz godine u godinu kvalitet i interesovanje za ovaj događaj se neometano kreće uzlaznom putanjom – kazao јe Radević.

Pred Udruženjem stoji period tranzicije koji će rezultirati novim idejama, poboljšanjima kvaliteta rada i djelovanja Udruženja koji će biti na korist svih članova ULUCG, a publici na zadovoljstvo i užitak, kazao je Radević.

– Današnjim zasijedanjem skupštine ULUCG organizovana je radna grupa koja će unaprijediti i osavremeniti statut ali i status našeg udruženja koje slovi kao najveće i najznačajnije strukovno udruženje, uzeći to u obzir, odabir novog umjetničkog savjeta i upra og odbora udruženja su odloženi dok se ne riješe trenutni izazovi i prepreke i stvori mogućnost da se na legitiman način odaberu najbolji kandidati za vršenje datin funkcija – kazao je Radević.

Nezvanično smo saznali da će imena dobitnika nagrada biti vјerovatno saopštena na zatvaranju 78. tradicionalne izložbe, ili nakon konačnog izbora svih tiјela Udruženja likovnih umјetnika Crne Gore.

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 21:36