Са отварања изложбе / -LAZAR RUZIC
05/11/2021 u 23:49 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Отворена изложба фотографија два истакнута умјетника: "Кадрирања" Драгана Караџића и Миливоја Бабовића

Изложба фотографија наша два угледна и позната академска умјетника отворена је вечерас у присуству бројне публике у галерији "Ф64" у Подгорици

Поставку је отворила историчарка умјетности Љиљана Kараџић, која је и ауторка текста у каталогу који прати поставку. Прије њеног осврта на фотографске опусе два ликовна ствараоца публици су се обратили оснивач галериjе "Ф64" Деjан Калезић и члан умјетничког савјета једине специјализоване галерије за фотографију у нашој земљи историчар умjетности Милош Марјановић.

image

Кад фотографија постане умјетност

-LAZAR RUZIC

Он је истакао да полазећи од сликарства, осносно од вајарства, Караџић и Бабовић, идући за својим умјетничким надахнућем, стварају фотографију и то на изузетни начин.

image

Природа најљепша умјетност 

-LAZAR RUZIC

Кад двојица сјајних умјетника, веома познатих на црногорској ликовној сцени - вајар Миливој Бабовић и сликар Драган Караџић одлуче да прикажу само мали дио свог фотографског опуса онда се ради о прворазредном културном догађају, казала је Љиљана Караџић.

image

Инспирација

-LAZAR RUZIC

– На овај начин се афирмише фотографија као умјентост, али са друге стране имамо прилику да завиримо не баш рукавце и бочне дјелове дјеловања двојице умјетника, него оно што их прати од почетка њиховог стварања - њихову фотографију, и на тај начин да их боље и потопуније упознамо. Обојица се фотографијом баве деценијама, од аналогног до дигиталног апарата, и на поман начин, готово у виду дневничких биљешки, биљеже оно што их окружује, а што је блиско њиховим поетикама коју исказују кроз своје умјетничке радове – навела је, између осталог, историчарка умјетности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 16:29