Фото: М-Н.
15/07/2021 u 17:24 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Отворена изложба креативних радова корисника Дневног центра ,,Тиса‘‘

Омеровић је саопштио да ће настале радове поклонити пријатељима и донаторима, као знак захвалности за подршку коју им пружају годинама уназад

-Изложба радова дјеце и младих са сметњама у развоју Дневног центра "Тиса", одржана је данас  у хотелу "Франца".Креације 24 штићеника "Тисе" настале су у оквиру арт-окупационих терапија организованих у склопу пројекта "Нове услуге социјалне заштите за побољшани квалитет живота", који ова установа реализује у сарадњи са Дневним центром за дјецу са сметњама у развоју и ОСИ из Никшића.

-Захваљујући овом пројекту, који спроводимо уз финансијску подршку Европске уније и Владе Црне Горе, увели смо нове радно-окупационе радионице, односно арт-окупацију. Организовали смо обуку за наше стручне раднике, а они су потом са ђецом и младима радили на изради ових предмета и заиста су сви уживали у томе. Поносни смо на све из 'Тисе', показали су велику креативност и маштовитост и управо је ова изложба још један доказ да и млади са сметњама у развоју заиста могу много тога да ураде, само их треба подржати-казао је на отварању изложбе директор Дневног центра "Тиса", Енсад Омеровић.

Он је саопштио да ће настале радове поклонити пријатељима и донаторима, као знак захвалности за подршку коју им пружају годинама уназад.

-Надамо се да ће бити прилике да ове украсе и предмете презентујемо на неком од локалних базара, али и да ће ове арт-окупације бити подстицајне и за покретање неких мини бизниса, које ће наши корисници можда започети са родитељима- рекао је Омеровић, додајући да ће се арт-окупационе радионице и даље спроводити у "Тиси", као дио редовних активности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:38