Фото: М-Н.
15/07/2021 u 17:24 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Отворена изложба креативних радова корисника Дневног центра ,,Тиса‘‘

Омеровић је саопштио да ће настале радове поклонити пријатељима и донаторима, као знак захвалности за подршку коју им пружају годинама уназад

-Изложба радова дјеце и младих са сметњама у развоју Дневног центра "Тиса", одржана је данас  у хотелу "Франца".Креације 24 штићеника "Тисе" настале су у оквиру арт-окупационих терапија организованих у склопу пројекта "Нове услуге социјалне заштите за побољшани квалитет живота", који ова установа реализује у сарадњи са Дневним центром за дјецу са сметњама у развоју и ОСИ из Никшића.

-Захваљујући овом пројекту, који спроводимо уз финансијску подршку Европске уније и Владе Црне Горе, увели смо нове радно-окупационе радионице, односно арт-окупацију. Организовали смо обуку за наше стручне раднике, а они су потом са ђецом и младима радили на изради ових предмета и заиста су сви уживали у томе. Поносни смо на све из 'Тисе', показали су велику креативност и маштовитост и управо је ова изложба још један доказ да и млади са сметњама у развоју заиста могу много тога да ураде, само их треба подржати-казао је на отварању изложбе директор Дневног центра "Тиса", Енсад Омеровић.

Он је саопштио да ће настале радове поклонити пријатељима и донаторима, као знак захвалности за подршку коју им пружају годинама уназад.

-Надамо се да ће бити прилике да ове украсе и предмете презентујемо на неком од локалних базара, али и да ће ове арт-окупације бити подстицајне и за покретање неких мини бизниса, које ће наши корисници можда започети са родитељима- рекао је Омеровић, додајући да ће се арт-окупационе радионице и даље спроводити у "Тиси", као дио редовних активности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

20. septembar 2021 01:40