Са отварања изложбе посвећене 8. марту / -С.Ћ.
08/03/2022 u 18:01 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Отворена изложба "У сусрет 8. марту": Сликањем приближиле тајну женског бића

У духу свечарске атмосфере 31 умјетница представила је прије двије ноћи своје радове у склопу изложбе једноставно назване "У сусрет.8. марта". Мјесто на којем су ове надарене умјетнице различитих генерација и ликовних исходишта дочелаке још један Међународни дан жена је галерија НВО "Катаринине чаролије", скривена у кутку самог центра Подгорице.

image

Тијана и Итана Николић

-С.Ћ.

– Овдје у овом посвећном простору, у чаровитом и магичном дослуху са неодгонетљивим тајанством стварања, осјећамо видом, осјећамо духом, и осјећамо душом, магичне и енигматске призоре, фантастичне визије индивидуалних поетика сликатки: сновидно прожимање сна; трагање за савршеним обликом слике које никада у потпуности неће бити откривено и протумачено, и у коме свако од посматрача проналази властити сан, властиту јаву. А у тој тајни несазнатљивој и огледа се и тајна женског бића која је и опсесија и визија и надахнуће, и, жене која је недостижни и неухватљиви сан који се само маштом може донекле и спознати и досегнути – казала је, између осталог, Милица Краљ.

image

Публика показала интересовање за изложбу "У сусрет 8. марту"

-С.Ћ.

Произори на сликама омамљиве визије жене, преобиковане спознајом женскости: заносне попут сна о љепоти, блиставе попут сна и свјетлости и узвишене и цјеловите попут сна о јединственој и недјељивој љубави., поручила је она.

image

Милица Краљ отвара изложбу

-С.Ћ.

У оквиру изложбе представиле су се Катарина Ивановић, Зораида Богетић, Лидија Ђорђевић, Исидора Сарић, Сенка Тујковић, Весна Беговић, Невенка Шоћ, Миланка Вучељић, Дења Ивановић, Милица Марковић Рајчевић, Дивна Сека Милошевић, Тања Вујошевић, Ковиљка Сека Спаић, Верица Лајко, Снежана Јовановић Ђурашевић, Наташа Цмиљанић, Силвија Врховац, Ана Бјелановић, Надежда Булатовић, Нина Илић, Стана радоњић, Анђела Гвоздић, Чедомила Чеда Ивановић, Ивана Бановић, Зорица Љиљанић, Босиљка Баровић, Анђела Љумовић, Мишка Иковић, Анка Божовић, Нараша Петејцук и дванаестогодишња Миња Микетић.

Догађај су уљепшале својим стиховима Чедомила Чеда Иванивић и свијом пјесмом Тијана и Итана Николић.

С.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 09:42