Podgorička knjižara i čitaonica / -FOTO: SRđAN BOLJEVIć
19/10/2022 u 20:03 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Otvorena Podgorička knjižara: Da oživi kulturu centra grada

Knjižara i čitaonica od danas na raspolaganju čitaocima i da će se u njoj pored kupovanja i pozajmljivanja knjiga održavati i promocije i ostali književni događaji, najavila je Vojinović

U samom centru Podgorice, u Ulici slobode, večeras je otvorena Gradska knjižara i čitaonica koja će raditi pod okriljem Narodne biblioteke "Radosav Ljumović". U ime biblioteke publici i gostima obratila se Sanje Vojinović, koja je rekla da je otvaranje knjižare i čitaonice motivisamo željom da se kulturni život centra grada oživi.

U ime Biblioteke "Radosav Ljumović", pod čijim okriljem će funkcionisati knjižara, obratila se Sanja Vojinović, koja je istakla da je otvaranje motivisala želja za oživljavanjem centra grada. Ona je rekla da je knjižara/čitaonica od danas na raspolaganju čitaocima i da će se u njoj pored kupovanja i pozajmljivanja knjiga održavati i promocije i književna događanja.

– Podgorička knjižara je osnovana sa ciljem poboljšanja kulturnu ponudu centra grada. Nekada je centrom dominirala knjižara "Kultura" koje se svi sjećamo, a s obzirom da ona nije više tu, došli smo na ideju da oplemenimo centar time što ćemo otvoriti ovu knjižaru – kazala je Vojinović.

U sklopu knjižare je mala čitaonica simboličnog naziva Podgorička čitaonica pod nazivom kojim je 1881. godine osnovana biblioteka grada Podgorice, a "s namjerom i sa željom da i ona dugo traje".

Knjižara će biti posebno posvećene književnicama, naročito crnogorskim autorkama, a i objavljivaće se posebna top lista najčitanijih naslova, najavila je oba.

image

Iako je najavljeno da će je otvoriti, Ivan Vuković je samo posjetio knjižaru

-FOTO: SRđAN BOLJEVIć

Iako je najavljeno da će knjižaru otvoriti Ivan Vuković, on je samo posjetio objekat, ali se nije obratio publici.

Nakon otvaranja predstavljena je knjiga eseja Pavla Goranovića "Udvojena čitanja".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 21:07