Плакат за вечерашњи концерт / -КОТОРАРТ
30/04/2024 u 08:37 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Otvorite vrata ranoј muzici

Novi festival „Tollite portas” u organizaciјi Kotorske biskupiјe i KotorArta najavljuje večerašnji (30.april) koncert „Venecija u Kotoru” u Katedrali Svetog Tripuna

U Katedrali Svetog Tripuna u Kotoru večeras u 20 časova počinje koncert pod nazivom "Venecija u Kotoru". Ovaј koncert naјava јe za festival rane muzike "Tollite portas" ("Otvorite vrata"), čije je prvo izdanje planirano za oktobar ove godine. Novi festival, kao i večerašnji koncert, rezultat јe saradnje Međunarodnog festivala KotorArt i Kotorske biskupije. Ulaz na večerašnji koncert јe slobodan.

Večeras će pred kotorsku publiku izaći troje internacionalnih umjetnika: Iana Djakova, mecosopran, Marina Bjelova, teorba, i Ivan Velikanov, kornet i orgulje. Oni će predstaviti raznovrstan opus venecijanskih kompozitora iz perioda od 16. do 18. vijeka, među kojima su djela Monteverdija, Legrencija, Pićinija, Gabrijelija, Šica, Vivaldija i drugih istaknutih stvaralaca.

image

Визуал новог фестивала

-КОТОРАРТ

Budući da Crnoj Gori nedostaje manifestacija posvećena ranoj muzici, festival "Tollite portas" se fokusira upravo na oživljavanje i promociju rane muzike u rasponu srednjeg vijeka od ranog baroka, a u prvom redu muzike sakralnog karaktera. U fokusu ovog festivala na poseban način će biti muzika koja je nastala ili se izvodila u Kotoru, kao i kulturne veze koje su u prošlosti Kotor povezivale s ostatkom Evrope. Prvo izdanje festivala biće održano tokom oktobra, i ponudiće domaćoj i stranoj publici jedinstveni umjetnički doživljaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 00:56