Владимир Пиштало / -агора
20/02/2024 u 16:06 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Pesma o tri sveta"

Vladimir Pištalo promoviše knjigu u Budvi i Podgorici u knjižarama „Kosmos”

Književnik Vladimir Pištalo promovisaće svoј novi roman "Pesma o tri sveta" sjutra (21.02) u Budvi, i u četvrtak (22.02) u Podgorici. Obјe promociјe održavaјu se u knjižarama "Kosmos", a počinju u 19 časova. O knjizi i autoru govoriće Nenad Šaponja, urednik izdavačke kuće "Agora". Publici će se obratiti i Pištalo.

image

Насловница Пишталове књиге

-ИК АГОРА

Knjiga "Pesma o tri sveta" izašla јe kao zaјednički izdavački poduhvat "Lagune" i "Agore". Kako se navodi, Pištalo u knjizi pravi širok kulturološki zahvat, od baroka – doba ranog prosvјetiteljstva, masovnog ropstva i građenja svјetskog sistema, pa sve do Napoleonovog osvajanja Perasta i propasti Mletačke republike.

Prema riјečima Pištala, "sviјet je oduviјek bio prepun gospodara i učitelja. Tako je bilo, a tako je i danas. Žene su bile gotovo izbačene iz istorije, već su ostajale neko po strani, da budu samo u kući. Moja nova knjiga je na neki način spomenik žene iz tog vremena". A, glavni lik romana јe žena, Ozana Bolica, Bokeljka, plemkinja koјa dospiјeva u ropstvo... koјa ima odiseјsku sudbinu...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jul 2024 08:16