GRUPA ŽUTI PRSLUCI / - GRUPA ŽUTI PRSLUCI
17/06/2024 u 10:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Pjesma "Pismo majci" najavni singl sa albuma prvijenca grupe Žuti prsluci

Crnogorska muzička scena bogatija je za jedan nov i zanimljiv bend, a uskoro i za jedan album. Pjesma "Pismo majci" je najavni singl sa albuma prvijenca grupe Žuti prsluci, koji će biti objavljen tokom ljeta ove godine, a na kojem se radilo skoro pune dvije godine.

Na albumu koji se zove "Žuti prsluci" pored ove pjesme nalazi se jos osam numera.

Za tekstove je bio zadužen Radojica Bogi Stanković. Svoj tekstualni doprinos na pjesmi Pismo majci dao je autor muzike svih numera Nikola Novaković.

Za aranžmane su pored Nikole Novakovića odgovorni Bojan Dobrilović, Šule Jovović, Miloš Knežević i ostali muzičari koji su dali svoj doprinos u nastanku ovog materijala.

image

GRUPA ŽUTI PRSLUCI

- GRUPA ŽUTI PRSLUCI

Album je koncipiran prvenstveno kao r’n’r’ album, čije se pjesme kreću od sentimentalne balade kakva je najavna "Pismo majci" do hard rok kompozicije "Budi mi".

Album "Žuti prsluci"  tako čini zanimljiv kolaž slika i stilova koji se uklapaju u pejzaž grada iz kojeg dolaze njegovi autori.

Ovaj materijal je interesantan i po tome što ga definišu dva vokala različitog senzibiliteta, iza kojih stoji autorski dvojac.

- Možda pjesma Pismo majci ne reprezentuje i ne najavljuje ono što album donosi na pravi način, ali nosi jednu poruku koja je nama jako važna. To je veza i ljubav prema onome što nas je stvorilo i čemu pripadamo - kažu iz benda.

Naglašavaju da je ovo album koji je pravljen iz čiste ljubavi i uživanja u kreativnom radu sa sjajnim muzičarima.,,Album je nastao bez velikih ambicija… pa se iz tog razloga vjerovatno i dugo čekalo na njegovo izdavanje", kažu iz benda.

Na pjesmi „Pismo majci“ koju je otpjevao Radojica Bogi Stanković, svirali su: Šule Jovović - klavir, Nikola Novaković - akustična gitara, Bojan Dobrilović - bas, Miloš Knežević - bubanj, Nela Banda - violina i Andrija Vasiljević - prateći vokal.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jul 2024 01:29