15/03/2023 u 15:03 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pјevač sevdah baјki

Na podgoričkom koncertu Damir Imamović će predstaviti svoj sedmi studijski album "Singer of Tales", koji je objavljen u izdanju londonskog Wrasse Records-a 2020. godine

Vodeći bosansko - hercegovački muzičar i kompozitor Damir Imamović prirediće koncert u petak, 17. marta od 20 časova na velikoj sceni KIC "Budo Tomović".

U okviru koncertne turneje, Damir Imamović (glas, tambur) nastupiće u pratnji slovenačkog kontrabasiste Žige Goloba i poznatog turskog umjetnika, soliste na tradicionalnom turskom instrumentu kemenče, Derje Turkana.

image

Плакат за концерт Дамира Имамовића (ФОТО: КИЦ "БУДО ТОМОВИЋ")

- (ФОТО: КИЦ "БУДО ТОМОВИЋ")

Na podgoričkom koncertu Imamović će predstaviti svoj sedmi studijski album "Singer of Tales", koji je objavljen u izdanju londonskog Wrasse Records-a 2020. godine. Projekat "Singer of tales" je posvećen sevdahu kao umjetnosti pričanja priča, a inspirisan je istoimenom knjigom Alberta Lorda. Kako navodi kritika, ovaj album svrstao je Imamovića u sam vrh liste World music žanra, donijevši mu više međunarodnih priznanja od kojih je najznačajnija nagrada za najboljeg umjetnika Evrope ("The Best of Europe") koju mu je 2021. dodijelio prestižni britanski magazin Songlines.

Damir Imamović vrlo je aktivan i kao predavač na temu sevdaha i tradicionalne muzike kroz svoj program "Sevdah Lab". Autor je i knjige "Sevdah", prve knjige o sevdahu koja pokazuje koliko su Imamovićeve intervencije u ovom žanru bazirane na dubinskom poznavanju istorije i estetike ove umjetnosti.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:09