Даница Црногорчевић на сцени / -SRDJAN BOLJEVIC
06/05/2022 u 17:25 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пјевали углас и из срца

Примијетила сам да је публика све испратила с пажњом, што радује, иако је концерт трајао мало дуже због представљања спотова - казала је Црногорчевић, чијим солистичким концертом су настављени "Дани Светог Марка"

Солистичким концертом Данице Црногорчевић у порти подгоричке Цркве Светог Ђорђа под Горицом настављена је манифестација "Дани Светог Марка". Организатори манифестације су Митрополија црногорско-приморска, подгоричка Црквена општина и Црква Св. Ђорђа, а повод је 30 година од обнове Марковданске литије у част заштитника Подгорице Св. Марка, као и обиљежавање храмовне славе ове цркве - Св. Ђорђа. Пред концерт, пригодним словом бројној публици обратио се свештеник Мирчета Шљиванчанин, старјешина ове цркве. Потом је услиједило извођење вокалног дуа, Јелене и Иване Зековић, које су биле гошће концерта, као и женска етно група "Горица" којом руководи Црногорчевићева.

image

Црногорчевић одушевила гласом и интерпретацијом

-SRDJAN BOLJEVIC

И на овом концерту Црногорчевићева је потврдила вјерност својим почецима, односно изворној народној, као и духовним пјесмама

Солисткиња је наступила у пратњи оркестра који чине музичари из Београда и Крагујевца. Као и досад, поред духовних напјева, представила се и традиционалним фолклором, изворним пјесмама, али и пјесмама компонованим у том духу. Прилика је искориштена и да Црногорчевићева представи своју најновију пјесму - "Ђурђија", посвећену Св. Ђорђу. Текст је написао монах К.М, а мелодију она, док је аранжман урадио Александар Ковачевић. Спот за пјесму урадила је иста екипа академских бањалучких умјетника, рекла нам је Црногорчевић након концерта, која је урадила и спот за пјесму "Рано моjа - Jасеновац". То су, каже, камерман Зоран Пилиповић, режисер Бошко Крњаш и монтажер Горан Пузић, а продуцент је њен супруг ђакон Иван Црногорчевић.

image

Даница Црногорчевић на сцени

-SRDJAN BOLJEVIC

Након наступа Црногорчевићева није крила задовољство, јер, каже, разлог за то је што је Подгорица заједно с њом пјевала углас и из срца. Притом, посебно ју је дирнула видна емотивност на лицима публике.

image

Бројна публика окупила се да чује Даницу Црногорчевић

-SRDJAN BOLJEVIC

И на овом концерту Црногорчевићева је потврдила вјерност својим почецима, односно изворној народној пјесми, као и духовним пјесмама.

image

Бројна публика окупила се да чује Даницу Црногорчевић

-SRDJAN BOLJEVIC
image

Бројна публика окупила се да чује Даницу Црногорчевић

-SRDJAN BOLJEVIC

– Јесте, концерт је био подијељен на неколико дијелова, па сам поред духовних, извела и сплет црногорских, а затим косовско-метохијских пјесама. И, иако је концерт трајао мало дуже због представљања спотова, примијетила сам да је публика све испратила с пажњом, што радује - казала је Црногорчевић након концерта који је трајао мало дуже од два сата.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:51