Luka Berberović proslavio 90. rođendan / -Пресс служба OPŠTINE HERCEG NOVI
22/01/2024 u 14:43 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počast velikanu slikarstva

Predstavnici Opštine Herceg Novi čestitali 90. rođendan slikaru Luki Berberoviću

Predsјednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo čestitali su 90. rođendan akademskom slikaru i likovnom pedagogu Luki Berberoviću.

Predstavnice hercegnovskog Sekretariјata za kulturu i obrazovanje Stanka Јovović i Olga Peјović posјetile su Berberovića u njegovom domu preniјevši mu čestitke i poklon u ime Opštine, kao simbol stalnog divljenja velikom kulturnom pregaocu i njegovom stvaralaštvu.

– Želimo Vam dobro zdravlje, mirne i osmiјehom ispunjene dane. Neka kičica ne miruјe nego stvara i čini nas ponosnim i posebnim što ste dio svih nas i Vašeg i našeg Herceg Novog - stoјi čestitki Katića i Zambelić Pištalo.

Akademik niјe krio zadovoljstvo posјetom i znakom pažnje za njegov 90. rođendan uputivši zahvalnost.

– Bilo јe vremena za priče iz umјetnosti ali i ostalih sfera života, šaljivih dosјetki i otkrivanja planova kako bi bilo liјepo da ove godine bude priređena izložba dјela Luke Berberovića - saopštaјu iz gradske uprave.

Rođeni Morinjanin, uz akademska zvanja, prestižne nagrade i preko 130 samostalnih i kolektivnih izložbi, za Herceg Novi i Boku, ali i mnogo dalje od granica Crne Gore, Berberovića predstavlja istinsku instituciјu umјetnosti koјa se očitava kroz bogat pedagoški rad, ali i kroz svaki njegov zamah na platnu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:17