Počela implementacija projekta ”Svijet mogućnosti” / -FOTO JU GRAD TEATAR BUDVA
01/02/2023 u 10:24 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počeo projekat "Svijet mogućnosti/Enabled Theatre" iz programa "Kreativna Evropa"

Partneri na projektu su Grad teatar Budva, "East − West" Centar iz Sarajeva, rpsko narodno pozorište Novi Sad – Srbija i Plesni centar "Tala" Zagreb – Hrvatska

JU "Grad teatar" je partner na projektu "Svijet mogućnosti/Enabled Theatre", koji se kofinansira iz programa "Kreativna Evropa". Partneri na projektu su, pored JU "Grad teatar", "East − West" Centar iz Sarajeva, kao vodeći partner, Srpsko narodno pozorište Novi Sad – Srbija i Plesni centar "Tala" Zagreb – Hrvatska.

"Svijet mogućnosti" je prvi regionalni umjetnički projekat koji će kroz dvosmjernu razmjenu, uključiti umjetnike, eksperte i osobe sa poteškoćama u razvoju kao i njihove porodice. Svojevrsno istraživanje kroz određene forme planiranih radionica, koje će se održavati u partnerskim zemljama, rezultiraće umjetničkim djelom – predstavom koja će se igrati u sve četiri zemlje.

Radnim sastankom, koji je održan u prostorijama "Grada teatra", ozvaničen je početak rada na implementaciji ovog značajnog projekta. Uspostavljena je metodologija rada, kao i plan aktivnosti, koje će se realizovati tokom dvogodišnje implementacije projekta.

Jedan od glavnih ciljeva projekta je da publiku kroz umjetnički izraz upoznamo i približimo im svijet osoba sa poteškoćama u razvoju i učinimo ih više vidljivim.

Pored umjetničke predstave, rezultat projekta će biti i veb–sajt, namijenjenosobama sa poteškoćama u razvoju, čija je izrada u toku.Ovo će ujedno biti i prvi veb–sajt u regionu, koji će omogućiti osobama sa poteškoćama u razvoju da na kreativan način međusobno dijele razne sadržaje.

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:18