Selector PRO у онлајн формату / -фото: BRITISH SOUNSIL
04/02/2022 u 18:43 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Почиње пети међународни музички форум Selector PRO

Током 2021. године British Council представништво у Украjини и Music Export из Украjине организовали Selector PRO у дигиталном простору - формат који се показао као пун погодак. Зато је одлучено да се програм организује опет у дигиталном простору


Кориjени овогодишњег Форума леже у стварним проблемима музичке индустриjе, али jе Форум посвећен спремном дочеку будућих искушења. Да бисмо на нама своjствен начин дефинисали "Нову нормалност коjа се стално миjења" рачунамо на снагу музичке заjеднице – њено тешко стечено искуство и доказе међусобне подршке. Шта то значи? Selector PRO 5 окупља десетине професионалаца из Велике Британиjе, Европе и Централне Азиjе коjи ће се позабавити значаjним текућим и предстоjећим проблемима музичке индустриjе, стоји у саопштењу.

Selector PRO jе форум за музичко образовање и повезивање, коjи као такав наjдуже постоjи у Украjини, а ове године слави пету годину постоjања.

Форум се одржава 18. и 19. фебруара 2022. године и састоjи се од осам модерираних панела на разне теме у вези О томе како су на ову индустриjу утицале године пандемиjе, Британка Jane Beese (The Factory i Manchester International Festival) разговараће с Британцем Paulom McGivernom (Playbook Artists) и Beril Sarıaltun (турски проjекат Моj град, моj глас). Сви ће кроз студиjе успjешних случаjева прениjети своjа позитивна искуства сарадње на даљину у претходне двиjе године. Donna Close (британски 5Г Фестивал) водиће панел о напретку коjи музичка индустриjа однедавно остваруjе кроз занимљиве хибридне догађаjе, а придружиће jоj се Украjинац Антон Воловyк (Reface) коjи ће говорити о томе како умjетници могу квалитетниjе ангажовати и забављати публику. О томе како се суочавати с говором мржње на интернетским платформама, британска DJ Jyoty (Rinse FM) разговараће с Ellie Giles (Step Music Management) из Велике Британиjе и Анастасиjом Бабичевом (Masterskaya, украjинска дискографска кућа и креативни музички простор) и психологињом Вером Кравченко из Украjине.

Shauni Caballero водиће радионицу о ауторским правима, теми изузетно актуелноj с обзиром на процват тржишта дигиталне музике. Она ће расвиjетлити питања као што су заштита властитог рада и ауторски хонорар, "правилник" креативног садржаjа на мрежи и шта треба предузети кад трећа страна без дозволе користи ваш рад. Присуствоваћемо и разговору коjи обећава широк распон тема с обзиром на то да саговорници представљаjу два наjразличитиjа музичка тржишта коjа се могу замислити – Британац Jon Dunn (Parallel Lines) и Грузиjац Гиорги Киконишвили (Electronauts/Bassiani/Horoom Nights) причаће о томе како граде властите тимове, о своjим методама и о томе како су успjели преживjети посљедње двиjе године, те шта покреће музику "уради сам" у њиховим земљама. О улози музичке индустриjе у суочавању с климатским промjенама, Claire O'Neill из британског Greener Фестивала и предсjедница групе Зелених у Удружењу за електронску музику (Association for Electronic Music) разговаће с Фаматом Контекс, менаџерицом за одрживост животне средине (Manchester International Festival) и Вером Логданиди (Rhythm Buro), украjинском музичком активисткињом. Оне ће разговарати о томе како умjетници и публика могу доприниjети одрживиjем музичком сектору, као и о изводљивим рjешењима за системске промjене кроз умjетност.

Али ту ниjе краj, jер ћемо разматрати и нове приступе сарадњи, ефикасно управљање временом, изазове изградње тимова, ангажовања публике и монетизациjе у интернетском простору, те jош много тога.

Конференциjа Selector PRO одржаваће се на интернетскоj платформи jедноставноj за кориштење, с прегршт функциjа као што су окружење за умрежавање, интерактивне радионице и дискусиjе, собе за сусрете jедан на jедан, те библиотека ресурса за поновне прегледе одржаних панела.

Приjе почетка догађаjа учесници Форума, добићете своjе податке за приjаву и упутства о томе како ће се кретати кроз простор за састанке на мрежи.

Учествовање на Selector PRO jе бесплатно, а да бисте учествовали треба да попуните пријаву на линку https://forms.office.com/r/kHK6jjsKfv

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 02:53