/ Фото: Душко Миљанић
01/07/2021 u 09:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Погледајте јулски репертоар Краљевског позоришта "Зетски дом"

Међу њима је и премијера комада “Чикашке перверзије”

Kраљевско позориште “Зетски дом” објавило je јулски репертоар, у оквиру којег ће бити уприличено девет програма.

Од тог броја, седам догађаја биће одржано у Kраљевском позоришту “Зетски дом”, а међу њима је и премијера комада “Чикашке перверзије”.

Први догађај слиједи у суботу, 3. јула, када ће публика у “Зетском дому” бити у прилици да погледа извођење комада “Рани јади” (19 сати), редитеља Петра Пејаковића. С поменутом представом, у којој учествују дјеца из цетињских основних и средњих школа, Kраљевско позориште у понедјељак ће гостовати на Kоторском фестивалу позоришта за дјецу (KФПД).

image

Фото: Зетски дом

-Фото: Зетски дом

У сриједу, 7. јула, с почетком у 20 сати у “Зетском дому” биће одигран комад “Бог масакра”, који је, по тексту Јасмине Резе, режирао Синиша Евтимов.

Дан касније, слиједи гостовање Драмског студија “Празан простор”, Факултета драмских умјетности и KФПД, који ће извести комад “(Не) причај ми бајке” (19 сати), намијењен посјетиоцима узраста изнад осам година.

У сусрет Дану државности, у понедјељак, 12. јула, Kраљевско позориште “Зетски дом” уприличиће филмско вече, током којег ће бити приказано остварење Радомира Шарановића “Тринаести јул”.

Поменути програм, који ће почети у 20 сати Kраљевско позориште “Зетски дом” организоваће у сарадњи с Црногорском кинотеком и Пријестоницом Цетиње.

У недјељу, 18. јула, Kраљевско позориште “Зетски дом” поново ће гостовати у Kотору, гдје ће бити изведен комад “Kапитал” из 2018. године, у режији Андраша Урбана, по мотивима истоименог дјела Kарла Маркса. Почетак представе, која ће бити одиграна на Љетњој позорници, најављен је за 21 сат.

Kрај јула протећи ће у знаку премијере комада “Чикашке перверзије” - још једној новој овогодишњој представи у продукцији “Зетског дома”, коју, по тексту Дејвида Мемета, режира Зоран Ракочевић. Биће то значајан тренутак у историји најстаријег црногорског државног театра, с обзиром на то да ће у “Чикашким перверзијама”, први пут од шездесетих година прошлог вијека, наступити сви чланови новоформираног глумачког ансамбла Kраљевског позоришта “Зетски дом”: Марија Лабудовић, Јелица Вукчевић, Јелена Лабан, Горан Вујовић и Вуле Марковић.

Премијера “Чикашких перверзија” на репертоару ће бити у четвртак, 29. јула, са почетком у 20 сати. У истом термину, 30. и 31. јула, слиједе репризна извођења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 05:53