Марк Коровић и Црногорски симфонијски оркестар вечерас пред подгоричком публиком / -фото: С.Ћ.
04/03/2022 u 23:10 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поклонили публици изведбу пуну страсти и енергије

ЦСО под диригентком управом диригента Марка Коровића, француског умјетника иначе наше горе лист, извео је вечерас захтјевни али веома лијеп репертоар - увертиру "Максимилиjан Робеспjер" Литолфа, "Плес мртвих" Сен-Санса, "Финландиа" Сибелиjуса и "Пер Гинт" Грига

Вечерашњим концертом у Великој сали у Музичкој центра Црне Горе Црногорски симфониjски оркестар (ЦСО) наставио је успјешну концертну сезону. ЦСО под диригентком управом диригента Марка Коровића, француског умјетника иначе наше горе лист, извео је вечерас захтјевни али веома лијеп репертоар - увертиру "Максимилиjан Робеспjер" Хенриjа Литолфа, симфонијске поеме "Плес мртвих" Камиjа Сен-Санса и "Финландиа" Jана Сибелиjуса, као и Свите бр. 1 и бр. 2 "Пер Гинт" Едварда Грига.

Само пар минута након концерта маестро Коровић, иначе наше горе лист, истакао је да је наша публика имала прилику да присуствује фантанстичном концерту.

– Публици смо поклонили фантастичну изведбу, пуна страсти и енергије. То је било и вече радости заједничког уживања у музици, у композицијама која прште од енергије, која нас некако наводе на велику и дубоку страст заједнички људског уједињавања. То је био изузетан наступ – закључио је Коровић.

Млади француски диригент и истакнути умjетник Марк Коровић, коjи jе завршио хорско и оркестарско дириговање на Сорбони који тренутно Шведским радијским хором и главни је диригент Паришког оркестра, ово је пети концерт са Црногорским симфонијским оркестром.

С.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 02:31