Zdenka Popović / - DEMOKRATSKA CRNA GORA
15/11/2023 u 20:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Popović: Laušević je bio ne samo glumac već i legenda

Njegovim odlaskom glumačka scena ostala je bez jednog od najistaknutijih umjetnika, istakla je potpredsjednica Skupštine

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović izrazila je iskreno saučešće porodici Žarka Lauševića.

- Sa iskrenim žaljenjem primila sam vijest o gubitku našeg nevjerovatnog umjetnika, Žarka Lauševića. Laušević je bio ne samo glumac već i legenda, svojom strašću prema glumi osvojio je srca publike, ostavljajući neizbrisiv pečat na domaćoj i regionalnoj sceni od debitantskog nastupa u "Progonu" 1982. do nezaboravnih trenutaka u serijama poput "Sivi dom" i "Korijeni" - istakla je Popović.

Kako je istakla, život mu bio je poput scenarija iz filma, a njegova djela oslikavaju duboku emotivnost i snagu kojom je nosio teret života. Njegovim odlaskom glumačka scena ostala je bez jednog od najistaknutijih umjetnika.

- U ime Skupštine Crne Gore i svoje lično ime, Žarkovoj porodici i poštovaocima njegovog djela upućujem izraze dubokog saučešća uz uvjerenje da će njegova umjetnička baština živjeti kroz sjećanja na nevjerovatnog glumca i čovjeka - navodi se u u saopštenju Popovićeve.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 00:56