Potpisan Ugovor o saradnji između Centra za kulturu Tivat i FDU Cetinje / - CKZ TIVAT FDU CETINJE
12/06/2024 u 09:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Potpisan Ugovor o saradnji između Centra za kulturu Tivat i FDU Cetinje

Sa ciljem sticanja praktičnih znanja, vještina i kompetencija za potencijalno bolje uključivanje i integraciju studenata na tržište rada, potpisan je ugovor o saradnji između JU Centra za kulturu Tivat i Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju.

- Centar za kulturu Tivat se posvećeno bavi pozirišnom umjetnošću na kvalitetan način, kroz samostalnu produkciju, koprodukciju, organizaciju respektabilnog festivala Purgatorije. To je prepoznato i van granica Crne Gore. Iako nijesmo pozorište u formalnom smislu, stojimo nerijetko rame uz rame sa nacionalnim teatrima regiona, te je Tivat prepoznat kao značajan pozorišni centar. Zato, želimo dati doprinos razvoju umjetnosti i na način što ćemo podržati mlade kadrove ove branše, koji su na početku karijere. Potpisivanje ovog ugovora o saradnji je novi zamajac, podsticaj i obaveza za kooperaciju, u interesu umjetnosti. Završne pripreme i premijera studenstke master predstave u Tivtu je upravo praktična realizacija ovog ugovora, izjavio je direktor Centra za kulturu Tivat Goran Božović.

Dekan Edin Jašarović izrazio je u ime Fakulteta dramskih umjetnosti, Univerziteta Crne Gore posebno zadovoljstvo što potpisivanjem Ugovora o programskoj i tehničkoj saradnji nastavljamo dugogodišnju izuzetno plodotvornu saradnju sa CZK Tivat koja rezultira konkretnim pozorišnim projektima sa visokom estetskom vrijednošću i potencijalom za komunikaciju sa publikom.

- U tom pravcu, treba se podsjetiti i prethodnih saradnji na sličnim projektima kao što je sinoćna premijera ispitne predstave master studija Glume "Laku noć, majko", kada smo u koprodukciji sa CZK Tivat realizovana izuzetno zapažene predstave "Tre sorelle", “Druga strana vjetra”, kao i mnogobrojne druge, naveo je Jašarović.

Autorski prkos Živka Nikolića zaslužuјe drugi pristup

Zato se u perspektivi nadaju, kako ističe dekan Jašarović, da će u što skorijem vremenu nastaviti da sarađuju i na drugim programskim sadržajima kao što je na primjer promocija studentskog filma koji može podstaći interesovanje za stvaralaštvo mladih autora unutar posebnih programskih formi koje bismo realizovali sa CZK Tivat.

- U to ime izražavamo posebno zadovoljstvo što smo kod aktuelnog menadžmenta CZK Tivat, te konkretnije u podršci i pomoći direktora Gorana Božovića prepoznali otvoreni i iskreni partnerski odnos kojim ćemo dalje produbljivati našu programsku saradnju, naveo je Jašarović, saopšteno je iz FDU - Cetinje i JU Centar za kulturu Tivat.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jul 2024 12:35