Plakat za reviju / -SEKRETARIJAT ZA KULTURU PODGORICE
14/02/2024 u 17:38 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pozorišne hit predstave u KIC-u

Revija predstava "FebruArt" biće održana od 21. do 24. februara u KIC-u "Budo Tomović" u organizaciјi Sekretarijata za kulturu Glavnog grada Podgorica. Besplatne ulaznice mogu da se preuzmu od 14. do 20. februara na biletarnici KIC-a

"FebruArt" pruža priliku ljubiteljima pozorišta da vide neke od trenutno najpopularnijih predstava u regionu, u produkciji poznate beogradske produkcijske kuće BeoArt.

Reviјu 21. februara u 20 časova otvara predstava "Sitnice koje život znače", rađena po tekstu Lorenca Maronea, u režiji Andreja Nosova. Predstava postavlja univerzalna pitanja o ljubavi, gubicima i strahu od starenja. Kroz priču o glavnom junaku koji se bori sa starošću, otkrivamo da su obični trenuci ti koji čine život posebnim.

U predstavi igraju: Mladen Andrejević, Dušan Matejić, Rade Ćosić, Nela Mihailović, Vanja Ejdus, Nina Nešković.

Predstava "Zajedno" može se pogledati 22. februara, takođe od 20 časova. Autorka teksta јe Ana Đorđević, a režirala јe Jana Maričić. Kroz humor, agresiju, suze, ljubav i praštanje, istražuje se patologija porodičnih veza, objelodanjujući nerazjašnjene teme, prećutana zamjeranja i sramotne tajne, dok istovremeno pokazuje i snagu njihovog nepokolebljivog zajedništva i međusobne zavisnosti. U predstavi igraju: Branislav Jerković, Jugoslav Krajnov, Gordana Đurđević Dimić, Jasmina Večanski, Nenad Pećinar, Bojana Ordinačev.

image

Plakat za reviju

-SEKRETARIJAT ZA KULTURU PODGORICE

Treće večeri revije, 23. februara, na programu јe komad "Bilo jednom na Brijunima" Kokana Mladenovića koјi јe režirao svoј tekst. Osnova predstav јe stvarni istorijski susreta dva bračna para: Tita i Jovanke Broz sa Ričardom Bartonom i Elizabet Tejlor. Koje uloge igraju to četvoro ljudi, šta znači igrati više uloga u odnosu sa različitim ljudima, šta su naši pojedinačni i kolektivni identiteti, lični interesi i društvene zasluge - pitanja su kojima je prožeta priča. U predstavi igraju Milan Marić, Branislav Trifunović, Tihana Lazović i Sanja Marković.

Reviju će, 24. februara, zatvoriti predstava "Nemreš pobjeć od nedjelje", duo-drama Tene Štivičić o odnosima između partnera. U režiji Tamare Kostrešević, to je nenametljiva komedija o ljubavi, zajedničkom životu i problemima koji prije ili kasnije iskrsnu u većini veza ili brakova. Drama obuhvata sve elemente jedne veze, od najljepših momenata zaljubljenosti i perioda kada je sve lako i ništa nije bitno sem da su oni dvoje zajedno, do postepenog spuštanja u realan, dosadan, siv život. U predstavi igraju Anđela Pećinar i Aljoša Đidić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:49