VIZUAL ZA MANIFESTACIJU / -FOTO> POMORSKI MUZEJ CRNE GORE
20/04/2023 u 16:36 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predavanja i izložbe o podvodnom blagu

Manifestacija "Podvodni kulturni predjeli Crne Gore" ima za cilj da doprinese većoj vidljivosti atraktivne podvodne kulturne baštine Crne Gore i prenese njene kulturno istorijske poruke koristeći inovativne tehnologije

Multimedijalna manifestacija "Podvodni kulturni predjeli Crne Gore" počinje sјutra, 21. aprila, svečanim otvaranjem u Pomorskom muzeju u Kotoru, a trajaće do 3. maja. "Podvodni kulturni predjeli Crne Gore" dio je multidisciplinarnog i multidimenzionalnog projekta Laboratorije za arheologiju pomorstva, Pomorskog fakulteta Kotor, Univerziteta Crne Gore. Manifestacija se organizuje u partnerstvu sa Pomorskim muzejem Crne Gore u Kotoru, u kome se održava najveći dio programa, a podržana je od strane Opštine Kotor i Turističke organizacije Kotor.

Manifestacija "Podvodni kulturni predjeli Crne Gore" ima za cilj da doprinese većoj vidljivosti atraktivne podvodne kulturne baštine Crne Gore i prenese njene kulturno istorijske poruke koristeći inovativne tehnologije.

Sjutra će biti otvorena izložba "Podvodni kulturni predjeli Crne Gore" na otvorenom, koja se može pogledati do kraja manifestacije na Trgu Bokeljske mornarice u Kotoru. Takođe, od 21. do 30. aprila zainteresovani od 10 do 16 časova imaju priliku da učestvuju u virtuelnim turama ronjena. Ovaj program naslovljen je "Wrecks4All".

Sјutra, 22. aprila, u 18 časova u Pomorskom muzeju počinje program "Veče sa istraživačima: Upoznajte istraživače potpnulih brodova". Nakon toga, 24. aprila u Pomorskom muzeju takođe, biće održana projekcija filma "Parobrod Tihani" i otvorena izložba maketa potonulih brodova "Brindizi", "Tihani" i "Zenta".

U galeriji Pomorskog muzeja 25. aprila biće održan program za djecu "Podvodna arheologija za najmlađe", a u 18 časova počinje predavanje "Razvoj jugoslovenskog podmorničarstva (1928 - 2005)". Predavanje "Novi život na potonulim brodovima" biće održano 26. aprila u Pomorskom muzeju.

Zanimljiv program za sve one koji vole podmorje i arheologiju počinje 27. aprila na Pomorskom muzeju. U 17 časova počinje dvodnevni kurs podvodne arheologije i arheologije pomorstva za sve zainteresovane naslovljen "Nauka za građane". Zainteresovani treba da se prijave na meil Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Na kraju, u Pomorskom muzeju 29. aprila u 18 časova biće govora o Budvi kao mogućoj kulturnoj prestonici Evrope.

Ž.J.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 18:39